Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner SP180 by dario007
dario007:
Nije kod Serdarevica,frend je nosio i pokupio kod nekog svog,200kn sam platio.Nema potrebe ih jos ravnat jer tih 2mm nema sanse da se bude kuzilo,pogotovo jer dam prepustio stapove i stegno ih na dio koji je zdrav.
Evo ih,sklopljene i cekaju montazu
upload pictures online
Zamijenio sam na reklamaciju i onaj falični selen pa sam doplatio za originalni,mislim da je OEM oko 400-450kn,dost papreno.
Danas sam preradio cilindar,pa evo i od toga nekih slika
Isao sam to i sklopit,doduse vidit sta ce i kako biti sa Malossi dihtungom pod cilindrom,pa sam dobio skošenje squisha u kontra stranu jer je naravno ostao zubic od CNC obrade,pa sam i taj dio morao prilagođavati.
Tako sam dobio 0.4mm do centra,a 0.6mm do ruba,sutra cu vidjeti kako izlazi nakon smirglanja.Gađat cu 1.2-1.3mm squish kako bi dobio oko 13.5:1 kompresiju.
Timinzi u cilindru budu ovakvi nakon prerade
Jos sam prije nocne svratio do frenda da pokupim svjecice koje sam narucio.Jedna NGK iridijum i dvije Denso obicne.
balki:
Pripazi samo da ti nebi skut bliže krajnjoj brzini postao "tank slapper" radi par cm spuštenog prednjeg kraja i koji cm dignutog zadnjeg kraja jer mu je to zatvorilo zeru kut vilice.
Odlično napreduješ :headbang:
dario007:
Tank slapper sam imao na Poweru svaki put kad nakrcam pun kofer stvari i maknem ruke s volana na brzinama između 30 i 70km/h.hahah
dario007:
Nastavio sa sklapanjem masine
Slozio 1.1mm squish i 13.5:1 kompresija,8.07:1 realne kompresije.Pod cilindrom je jedan dihtung 0.4 i jedan 0.8mm.
Gore sam odmah i granu namontirao
Evo i portmape cilindra,malko je liznut,cisto da nije original.
Smontiran je i usis sa karbonskim lamelicama i nova stage 6 prirubnica za vece karbove
Smontiran anlaser,cetkice nisam dirao jer su jos dobre,samo pocistio i stavio onaj lakirani poklopac
Evo i paljenja sa svim novim serafima
Magnet sa novom maticom radilice
Zupcanik uredan,poravnat kod Zvonkeca ovaj s radilice,distanca multivara i novi mikro
Smontirao sam i vilicu na ramu,promijenio dotrajale lezaje volana
Izrezao plastiku da se propustena vilica moze nesmetano kretat i smontirao sve gore,te prema slikama vratio sve zabice,zastire i gumene nosace na ramu.
Sad sam malo zapeo jer mi kotac nije spreman,nemam serafe za disk,a montirat masinu necu dok mi celjust ne bude smontirana,a za nju pak nemam spreman pleteni lajtung,niti distancer za prednji oversize disk.
Smontirana je jos klackalica na ramu pa cu dalje koji naredni dan...
balki:
--- Citat: dario007 - 22 Rujan, 2022, 23:15:19 ---Tank slapper sam imao na Poweru svaki put kad nakrcam pun kofer stvari i maknem ruke s volana na brzinama između 30 i 70km/h.hahah
--- Kraj citata ---
To voblanje koje se javlja kod nekih skutera kod malih brzina ak opustiš ruke nije opasno, ali ako krene u tank-slappanje iznad stotke i s rukama na volanu zna bit pogubno a dešava se kad bude premali kut upravljanja (rake) ili premali zatur (trail):
https://ridermagazine.com/2009/06/30/understanding-motorcycle-rake-and-trail/
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju