Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner SP180 by dario007
dario007:
Nije stavljen kontra,stavljen je kako stoji tvornicki.Ak je inzinjer to tak osmislio,ne vidim razloga da ja osmisljam toplu vodu.
Vodena na Piaggiu nikada ne procuri radi semeringa nego radi zamjenskih osovina koju semering pojede.
aprilija top:
hahah osnove mehanike normalno 1 skolska godina okretanje semeringa zato se i jede osovina radi kontra okretanja.kaj ako suhy vozi pezu bus i ti :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12:
avr freak:
@aprilija top stvarno ne vidim potrebu niti razlog da ga mlatiš. Dečko ima volju, želju i nagon prema tome da si složi, a razlog koji ti je dao je i više nego dobar.
Zadnjih par dana otvaram forum i ulazim direkt u ovu temu, rijetko se ovako nešto čita i gleda tako da imaš punu podršku, samo polako, bez žurbe. Jako mi se sviđaju načini koje ste razvili za neke stvari i pedantnost koja prati temu. Isto tako, baratate štekom dijelova za koje bi bilo šteta da se ne iskoriste, tako da evo, pratim/ lajkam. Ako ću imati kakva pitanja nadovežem se, za sad je sve jasno.
P.S. bravo za video i za vrijeme izdvojeno još i za to.
Sretno! :icon_thumright:
aprilija top:
Pomogo sam mu u el smislu slaganja puna podrska svega pomoci cu mu i u mehanickom smislu slaganja smatram da nije u redu stavit kontra semering jel su namjerno stavili kontra da antifriz nema kontakt s usnom i da se osovina trosi
dario007:
Danas sklopio getribu,Primar je SP,sekundar je Malossi 10% duzi.Poklopac getribe je bio ostecen,pa je isao drugi,isto tako i osovina sekundara di se oljustio cementirani dio po kojem lezaj hoda.
Bilo je muke sa uprešavanjem jer ni na 35 tona nije htjelo uci jer je razlika bila 2/10 mm.Onda je rasprešano i potokaren zupcanik na manju toleranciju.Prilikom uprešavanja se osovina stisnula i navoj malo ostetio pa je Zvonkec i taj dio odradio na tokarskom.
Evo je i sklopljene
Izmjenjene su danas pikse u bloku i deklu i lezaj u deklu,tamo ce jos nova piksa i onda cu sloziti mehanizam kurble.
Raskopana je i prednja vilica da se reparira,pa me ugodno iznenađenje docekalo.Desni štap je spigan,tako da ce morat na ravnanje prije nego se odradi reparacija.Vjerovatno je povezano sa onim laksim karambolom kad je spigana i podnica.
irish princess names
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju