Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner SP180 by dario007
matija84m:
Ide serijski spuh, ali treba kupit njihovu granu koja je radena za taj suport :headbang:
dario007:
Nema na cemu,nisi dobro gledao,black ima prvu verziju njihovog supporta i na taj nejde bacvica gore,samo reza...
Ovo je verzija br2,na tog moze ici serijski auspuh bez njihove grane isto,ali se onda usice moraju pilit za 10mm ili radit custom granu pa ne pilit niš.Moze se i njihova grana kupit koja je također top proizvod i tad se niš ne pili i stiti auspuh od pucanja jer nije nikad napet.Posto su i auspusi rijetki u dobrom stanju i imaju također tu manu pucanja uzeo sam i granu.
Isto tako i glavu,jer je malossieva truba na 172cc,ima samo 10.5:1 kompresioni omjer na 1mm squishu,dok ista ta na 180tki ima 11.4:1 na istom squishu.
Vec lagano pripremam cilindar za 34mm granu,nisam jos skroz otvorio dok ne dode grana,pa ce se prilagoditi.
Isto tako ce i cilindar na blagu turpiju(citaj na neki optimum kako bi se mogla okačit i nova reza povremeno koja ceka okacena od policu).
Spy photo
Danas sam i ramu raskopao do amena,sve si detaljno poslikao da znam kuda je sta islo,sad sam je oprao,pa ide na operaciju prebacivanja urednog footresta i onda na lakiranje.
Od pjeskarenja i plastificiranja sam odustao jer je rama relativno dobra sto se tice hrđe,pa mi se ne bacaju novci jos i na to.
dario007:
UREĐENJE RAME
Prevario sam podnicu sa donorske rame,lijepo se razmjerio i povario,te malo obrusio varove.
Kupio sam materijal za lakiranje,uzeo sam malo više boje,jer sam u šusu polakirao dvije rame i jos ponesto sitnica i dekl od Runnera kojeg sam isto kupio u međuvremenu jer je sa blokom puklo i deklo.
dario007:
Danas sam cijeli dan prao plastike sa nitrom i ozivljavao ih.Neke su bile kriminalno lose,a neke iznenađujuce dobre farbane bumperom kojeg ja ne mogu vidit...Sad se nazire i problem jer poklopac rezervara je sive boje,kao i desne podnice,pa cu morat potraziti ili mijenjati sa nekim sive koje su dosta rijeđe za crne...
dario007:
Danas sam skinuo rame,sad je sve 100% suho.
Prvo s cim sam poceo je selen,kupio sam zamjenski marke Blueangel i njega fino polako uprešao s tim da sam našao sve odgovarajuce distance da to lijepo ravno ide i jos sam malo tuckao cekicem dok nije ulovio da ide lijepo ravno,al đabe selen je prevelik i iskipi na sredini.
Tako da sam g#vn% izbio van i skuzio da je u FI-u veci od originala.Ne moze se precizno izmjerit jer je to sve jajasto dok nije u rupi,ali na oko se vidjela razlika.
Tako da sam ga isao brusiti u home made tokarskom:toothy12:
Ali bezuspjesno,malo je bolje,ali opet ista stvar,trebalo bi ga jos brusiti.Kako nisam imao vise zivaca vratio sam ovaj koji je i bio,taj je relativno nov,prije godinu i pol je mijenjan.
Evo na koji nacin brutalno i nabrzinu sam uprešao OEM,pa mu nije nista.
Slijedece na redu je nogara,nju sam izmatirao i jos jednom preletio mat crnim sprejem kao dodatnu zastitu.
Uzeo sam novu piksu koja ide kroz ramu.
Feder je veliki original,unutarnji je sa GY6 125,jer je najblize mjerama od BBa.BB federa naravno vise nema za kupiti...
Seraf nogare je namjerno okrenut kontra od onoga kako stoji originalno jer se inace ne moze izvuci seraf dok se auspuh ne skine.Hvala Boulyboxu za taj koristan info.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju