Tehnički kutak > Garaža
Runner 50->70-rustyboy
challenbeen:
Evo malo da osvježim temu, skuter se voza i lagano se pripremaju dijelovi za sklapanje. Stigle su i gume, prekidači za volan, 12V USB punjač, tako da se sad može odraditi prednji dio skutera kompletan, ostao je jedino nabaviti čep posude antifriza ... Nova Doppler radilica se čeka tako da zadnji dio skutera ne mogu još krenuti raditi. Fali mi još ditech polutka i neka duža getriba, inače ih ne mogu nać nikako koliko god da se trudim, pa tu je još remen, zadnje disk pločice, i možda još pokoja sitnica koja mi ne pada na pamet, uz naravno, preradu airboxa, i pjeskarenje dekla. Nosač zadnjeg blatobrana sam već opjeskario i pofarbao, tako da je i taj dio spreman.
Nemam sreće sa donorskim blokovima, morat ću ili naći druge ili iskoristiti ove OEM blokove, ali onda moram se riješiti X9 iz garaže da sve mogu imati rastavljeno u garaži a da ne smeta ...
Lazo:
Skinuta sa ditecha, 150 kn
KMet:
--- Citat: Lazo - 10 Rujan, 2022, 14:04:27 ---Skinuta sa ditecha, 150 kn
--- Kraj citata ---
Polutke su kupljenee :happy6:
challenbeen:
Jutros sam pokušao riješiti prednji kraj. Išlo je gotovo polu-uspješno hahah .... vulkanizeri me izdali, u Pagu ne radu a nitko ne radi u ZD poslije 13h... poludi čovjek... onda sam prestao forsirati i odustao sam da sredim u jednom danu sve i išao sam da napravim sve kako treba, i po PS. Rastavljajući stvari, naletavao sam na ružinu, ružinu i samu ružinu, u tolikoj mjeri da sam odnio volan na pjeskarenje, kojeg naravno, nije opjeskario odmah prvog pa sam ostao zakinut da nemogu ga baciti danas u epoksi prajmer i šprickit.. Vilice su u redu, ništa specijalno, izdržat će svoj radni vijek. Toliko sam sretan što je investirao u prednju čeljust jer je ova stara doslovno zalijepila i sa njom ne mogu niš nego u smeće... Deklo je moje iz šteka, dao sam ga pijeskariti, i sad čekam ponedjeljak da ga odnesem tokaru da promjeni piksnu za kurblu jer je ovaj doslovno pohaban i da mi napreša novi ležaj. Njegovo original deklo također ima lufta i sol ga je načela pa mi je ovo sigurnije da će odraditi kako treba u smislu da ga sol nije pojela.
Blokove skidam čim vratim prednje vilice i felge naprijed da mi može nešto držati balans da mi skuter ne padne. Zadnje plastike svakako planiram krenuti skidati u ponedjeljak i radit cu odmah potpis dijelova koje treba nove naručiti. Za sada sigurno znam da treba: crijeva, pumpa goriva tj vakum pumpa, novi ventili, remen, zadnje disk pločice, i 20-etak šarafa koji su zapekli ili pukli dok sam ih skidao ...
Kako sam imao vremena, skinuo sam stare prekidače i stavio nove Aliexpress koji su super i odgovaraju RMS pakiranju. Dodao sam jedan ekstra prekidač i na njega je plan složiti elektronsku blokadu. Za sad ćemo viditi oće to biti za to ili ću je prebaciti negdje iza.
challenbeen:
Zadnjih par dana baš zanimljivi dani. Naravno da nisam stigao opet zamijeniti gume kod vulkanizera ali sam se zato naradio na drugi način.
Rastavio sam skuter, puklo mi je 10+ šarafa i morao sam ih variti na maticu i onda izvuci van, srićom i Božjom voljom svi su izašli van bez greške tako da sam zadovoljan tehnikom vađenja. Trebat ću dosta šarafa staviti novih, gdje mislim da ću ostat bez svog šteka...
Dao sam pijeskariti svaku sitnicu sa skutera koju sam uspio skinuti, od nosača rezervoara do svega ostalog što sam uhvatio. Tako sam i opjeskario staru Extra V1 koja je ispala kao nova pogotovo kad se opituralo temperaturnim sprejom. Stigla je također i Doppler radilica tako da je završila u dubokom ledu sa ležajevima i vodenom pumpom. Deklo nisam uspio riješiti kod tokara jer je očito čovik u nekom problemu sa zdravljem pa moram naći nekog drugoga da mi promjeni piksnu kurble U međuvremenu sam još našao jedno deklo, dao ga opijeskariti i ima nešto bolju piksnu al to nije to... Blokove sam detaljno oprao koliko sam mogao i pripremio sam ih za sklapanje. Skinuo sam volan i sa volana gumene ručke i dao sam ga opijeskariti, također sam i uzeo druge nove gumene OEM ručke. Oprao sam također i prednju vilicu, stavio sam nove ležajeve, podmazao sve sa grafitnom masti i čekam sad volan da dođe da ga mogu ugraditi. Naime, imam doma drugi volan ali ovaj volan ima šarafe za utege pa ga ne mogu iskoristiti i ubrzati ...
Skuter sam objesio kao ljuljačku da mu mogu pristupiti od dole (rezervoar i vakum pumpa goriva)
Na moju žalost a sreću KMet-ovog novčanika, ne želi ga trenutno opijeskariti te ofarbati ramu da se napravi sve kako treba. Po mojoj procjeni trebalo bi mu još 3.000 kn ekstra da se sve sredi kako treba i da skuter bude u kompletno restauriranom stanju. Tu nije samo pjeskarenje i farbanje, ima još nekih sitnica koje bi se trebale napraviti odnosno zamijeniti. Naravno da je uz ovakve dijelove čovjeku preveliki zalogaj tako da mu ništa ne zamjeram. Uvjeren sam da će se možda jednog dana kod mene vratiti na kompletno rastavljanje i preslagivanje samo da osjeti MHR kako ga poteže preko 100 km/h po satu...
Trenutni moj komentar nakon rada na novijem Runneru da mi se izuzetno sviđa kako su ga inženjeri osmislili, i volio bi ga i ja sam sad kupiti, srediti i zadržati, ali u VX125 modelu i naravno, nabaviti AC150 ili AC172 mašinu na njega....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju