Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Peugeot jet force velika potrošnja goriva
3alfa3:
na 1/4 gasa glavna dizna nebi smjela ima prevelik utjecaj. To je tranzicija izmedju ler dizne i polozaja igle (ajmo rec, trebalo bi spustit iglu za nizu potrosnju, ali svjecica na prvoj slici izgleda sasvim u redu ako je slikano nakon voznje na 1/4 gasa).
Vozi se ti na 1/4 otvora gasa par kilometara, naglo stani i onda vidi izgled svjecice. Ako izgleda isto, to je to, ne treba dirat smjesu jer svjeica izgleda sasvim u redu, ali ja nebi dirao nista ako bi svjecica tako izgledala nakon voznje na 1/4 gasa ako je to najcesci rezim kako se vozis)
Ova druga slika sa 64 diznom u voznji na 1/4 gasa je jako losa, previse goriva, ne vjerujem da bi i sa diznom 60 bilo puno bolje, a to onda sugerira da bi se igla trebala spustit (to je najjednostavnije, mozda i manja ler dizna, ali za pocetak samo iglu spustit ako vec nije skroz spustena). Ako je igla skroz spustena, onda igla nije odgavarajuca, treba tuplja
Chiko83:
--- Citat: JogFromYamaha - 13 Srpanj, 2022, 15:44:58 ---ajd stavi si 60 diznu pa vidi da dobis smedu svjecicu a ne ugljen
--- Kraj citata ---
Jog, al on u početku piše da ima diznu 60 sad, a slika je kad je bila dizna 64, il sam ja nekaj fulao... Treba nam slika sa diznom 60 da bi mogli dalje reći....
Chiko83:
Jednostavno se moraš igrat s postavkama karba, al bitno ti je da ti boja svjećice bude smeđe boje, ko bijela kava... Ak ti je i dalje svječica crna pougljenjena, znači da previše goriva ulazi u cilindar, niš se nebu dogodilo, al ti bezveze troši gorivo, a ak ti je sive ili bijele boje, imaš presiromašnu smjesu(previše zraka, premalo goriva), i nakon nekog vremena ti može pregorit klip... I najbolje ti je boju svječice provjeravat nakon par kilometara na punom gasu, znači kad staneš odmah gasi motor i vadi svjećicu, i potrudi se da postigneš boju bijele kave... Kak veliš, sve je serijala, tebi je karb 12 čisto dovoljan, 17,5 ti grabi više zraka i za dobru smjesu mu treba i više goriva, a efektivno nemaš koristi od tog...
Chiko83:
Ovo ti je idealna boja svjećice, teži prema tome...
Mulja:
--- Citat: JogFromYamaha - 13 Srpanj, 2022, 15:44:58 ---ajd stavi si 60 diznu pa vidi da dobis smedu svjecicu a ne ugljen
--- Kraj citata ---
Gornja slika je sa diznom 60.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju