Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Servisni intervali

<< < (2/4) > >>

muzgavac:
da, da... pa zato i govori da se dođe na 5,000km, najbolje bi bilo mijenjat svako 1000km i ulje i filter i remen i pločice..jelte...

Evo nisam ni išao za tim nego sad kad sam pogledao tablicu, uz ulje svako 5,000km, trebao bi mijenjat i filter ulja svako 5,000km, dok u tablici intervala u manualu stoji da se filter mijenja na 24,000km pa 48,000km...sad evo stavrno ne znam što bi komentirao, kao što rekoh znam da je bolje češće mijenjat ali ako je manual propisao 12,000km ulje i filter na 24,000km...ne znam, sad je svako pametniji od tvornice uključujući i mene...

muzgavac:
može li netko pomoći, ako ima u glavi odmah, koje bi ulje odgovaralo ovim standardima.

https://postimg.cc/grvWhVgX

JogFromYamaha:
motul scooter power 10w30
castrol power 1 scooter 10w30 itd itd

Ne slusaj servisera i njegove preporuke za vadenje para, garancija je pisana a ne usmena ako pise da je servisni interval 12000 onda je tolko i tog se drzi.
Ne priznaje ti se servisni interval ako je van 1000km tolerancije od brojke kaj pise na papiru.
Tako da samo im nosi pare, mozes si i sam mjenjat ulje svaki dan dok dojdes s posla.

Ako te smiruje kupi filter i ulje i sam zamjeni ulje sad kad si kupio motor pa da imas mentalni mir, iako bacanje para i zagadivanje okolisa ali je mentalni mir.

muzgavac:
Kome su odgovrni servisi u hrvatskoj? da li postoji nekakva centrala honda europa?

JogFromYamaha:
Naravno da postoji centrala i reci ce ti da je pisana garancija u knjizi takva kakva je i veze se na servisni interval kakav je u knjigi specificiran.
Isto tako ce zastiti svoje servise i reci da je serviser procijenio da ima potrebe za cescim vadenjem para iz depa jer hrvatska ima jako sunce, i puno graba na cesti.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju