Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR50 (ne)di-tech kombinacija

<< < (3/29) > >>

zagi988:
Auspuh smo zmontirali, sad je to kak se spada  :toothy9:

Usput sam išel riješit kaj je neko svjetski spojil prednja svjetla... Doduše, kad bi se ona trebala palit? Kad se upali skuter ili kad dam kontakt?

Del sam i nove gripove, zel sam ih u ms-u ali su na webu izgledali 83x bolje nego ovo smeće kinesko koje mi je došlo... oh well

Prednji ketač je dole, ide nova guma napokon i da ga počnem sastavljat...

do slušanja... a, da, još nekaj ak neko zna...
Di-tech pumpa ulja, jel radi na impuls neki ili direkt na 12V? Jer očito nemrem det onu mehaničku pa da spojim kak je ditech nekad imal samo da ju u carb stavim da ide.

JogFromYamaha:
uljna radi na impuls od kompjutora koji ju preko releja "pali" i gasi da bi imala onaj svoj takt spricanja ulja.

zagi988:

--- Citat: JogFromYamaha - 06 Lipanj, 2022, 08:32:57 ---uljna radi na impuls od kompjutora koji ju preko releja "pali" i gasi da bi imala onaj svoj takt spricanja ulja.

--- Kraj citata ---
I onda to šprica u usis? Kak onda točno podmazuje ležaj onaj neki kaj se kao na Moriniju podmazuje s uljnom?

JogFromYamaha:
Tak da ti ulje kapa na radilicu koja se sama kupa u ulju, vanjski lezajevi su ventilirani odnosno imaju zabuseni port kroz koji ulje njih preplavljuje.
Tako da cijeli sustav pliva doslovno u ulju.
Jedini problem diteka je topend lubrikacija jer ubiti gornji dio karika maze samo kolicina ulja koja kroz kompresor prode i upuhuje se sa smjesom u cilindar, citaj jako jako malo. Zato i papa karike.

gavranpero:
Jel to važi i za Morini karb ? Znam da kapa na ležajeve radilice sa obe strane i usisava se u cilindar. Litar ulja mi traje poprilično, možda da sipam dva puta u toku sezone.
Da li dodavati ulje u rezervoar sa gorivom i poboljšati podmazivanje karika ?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju