Tehnički kutak > Garaža

Piaggio X9 500ie SL 2001g - by challenbeen

<< < (2/44) > >>

mic:
Za svoje godine izgleda i više nego dobro, imajte na umu da je to skuter star 21 godinu, mora imat neki frižić ili malo hrđe.
Challe sretno dalje sa projektom, samo jako  :headbang:

challenbeen:
Platio sam ga 7.500 kn. Mislim da je za 21 godina star skuter i više nego fer cijena. Skuter izgleda za mene jako dobro iako bi ga ja prošao farbom opet, jer mi se čini da je boja nekvalitetna. Uložio sam 1.250 kn u regu i osiguranje (50% bonus), kupio 250 kn ulje i filter, ulje za prijenos sam imao u šteku kao i prekidače i ulje za kočnice. Naručene su danas 3 seta pakni i termostat novi (560 kn sa poštarinom).

Da, netko je stavio naprijed evolution dijelove i meni oni pašu pogotovo jer sam uočljiviji, iako sam krpao danas retrovizore te jer kako sam rekao, zapelo je lik sa lijevim pa su nosači razvaljeni, a novi su 2.000 kn set što nedam nikako. Upravo sam ih montirao i sad samo na sitnicama trebam odraditi da lijepo sjedne poklopac žmigavaca. Retrovizor je test prošao 40 km i stoji fiksno kao nov. Ostaje još da vidim što je sa desnim jer je u originalu a ima malo lufta tj malo pleše ...

Zapravo mi je drago da imam što krpati jer ovako imam što raditi i vraćam život u skuter da opet bude poželjan na cesti. Skuter nije ubijen samo ajmo reći da mu fali malo ljubavi... Za sad ostaje jedino u razmišljanju da li da naručim naljepnice za njega tj njegove original oznake X9 - Piaggio i slično ...

Danas sam još prošao test akumulatora i odmah popravio navoje i zamijenio šarafe koje je netko slomio i iskrivio prije (na nosaču kufera). Relej puni 14,4 V, bez njega aku ima 12,2 V

Ostaje još auspuh pobrusiti i pofarbati, ali otom potom... prvo važnije stvari ... Gume su na njemu 3.500 kilometara, stavljene nove prije godinu dana obe (mišelin city grip 2 i nisu mi nešto predobre, ne mogu ni prismrditi Bridgestonu)

avr freak:
Odličan je, kako si napisao malo ljubavi i to bude prava stvar.
Kaj se tiče guma, mišljenja su podijeljena.. Ne vjerujem da su sad baš tak loše. Izvozi ih još ovu sezonu, pusti sad ako su nove.

Kakvo je stanje s prijenosom jesi gledao i da li budeš vario pločice na spuh za plastiku ili budeš pobrusio i samo ofarbao?

Sretno  :icon_thumright:

challenbeen:
Hvala vam svima na podršci.
Prvi puta se susrećem sa Master 500 i nadam se da ću je uspiti savladati.

Deklo još nisam otvorio, za sada se sve vrti kako treba, i pokušavam srediti ove ostale sitnice kako bi krenuo prema deklu jer kad sam saznao da mi je remen 600+ kn, rolice 135 kn,  ušlagiralo me... Ako zadnja guma izdrži do 01.06.2022 ja ću bit najsretnija osoba na svijetu. A guma će svakako bit ovaj puta u većoj dimenziji, 150/70/14, jer je i jeftinija i puno bolja za zavoj (iste dimenzije kao na xmaxu300) ahahah ...

Što se tiče auspuha, otpilio sam nosač preostale pločice i doslovno ću samo pobrusiti i ofarbati u sivo (imam takvi temperaturni)... ako skuter ostane u mene i dalje, možda mu promijenim auspuh samo ne znam jel paše od novijih Master 400/500 i kojih ako i paše.

stipe:
opa, 500tka!  :icon_thumright:

ali gledajuci tvoju povijest sa skuterima, za misec dva ce biti kao novi  ;D

Edit: za tjedan dva  :icon_biggrin:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju