Tehnički kutak > Garaža
Piaggio X9 500ie SL 2001g - by challenbeen
ljubo46:
Vario nov za master masine dolazi bez kalote i klizaca. To koristis od original variomata. Zato kazem
Dobijes samo bazu tj variomat( nekompletan) :toothy3:
ivano_007:
--- Citat: challenbeen - 02 Svibanj, 2022, 11:14:46 ---zašto bi zapinjala kad noviji model ima u originalu 150 zadnju gumu? :icon_biggrin: :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
A nemam pojma koje su sve razlike starog i novog modela, znam da na ovaj SL ide 140/70 dimenzija, šta ide na noviji model, nemam pojma :toothy11:
Meni su sve gume iste jer ne idem ni blizu njenih granica, da mi staviš na auto il skuter Savu il Continentala, ja nebi moga primjetit razliku. I tako ja vidim ovde na forumu da svi hvale tog Dunlopa prije nekoliko godina i uzmem ja sebi Scootsmartice za x9, da skratim, to je smeće od gume. Nekoliko puta mi se znalo dogodit da idem u najblažu okuku i vozim ja tako 50-60km/h, a gume nenormalno proklizuju, s obzirom da mi se nekoliko puta to dogodilo, ne virujem da je do kvalitete asfalta, nego do nekvalitete gume. Eto mog amaterskog osvrta o tim gumama.
challenbeen:
--- Citat: ljubo46 - 02 Svibanj, 2022, 16:39:21 ---Vario nov za master masine dolazi bez kalote i klizaca. To koristis od original variomata. Zato kazem
Dobijes samo bazu tj variomat( nekompletan) :toothy3:
--- Kraj citata ---
aaa daaaaaj... i da za to plaćam te puste pare?? hahahah .... aaaaaaaaaaaaaa
--- Citat: ivano_007 - 02 Svibanj, 2022, 17:51:39 ---
--- Citat: challenbeen - 02 Svibanj, 2022, 11:14:46 ---zašto bi zapinjala kad noviji model ima u originalu 150 zadnju gumu? :icon_biggrin: :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
Meni su sve gume iste jer ne idem ni blizu njenih granica, da mi staviš na auto il skuter Savu il Continentala, ja nebi moga primjetit razliku
ne virujem da je do kvalitete asfalta, nego do nekvalitete gume. Eto mog amaterskog osvrta o tim gumama.
--- Kraj citata ---
Meni gume nisu iste, jer ja svako vozilo tjeram do krajnosti, a između ostalog, to mi je posao haha
dobro to je sve moguće zbog onog - različita dimenzija različita guma iako je ista "smjesa"
challenbeen:
Danas je bio dan za Oskara. Uspio sam sve riješiti što sam planirao od početka, a bome sam riješio i curenje (popustila gumica). Skuter je naravno opet raskopan u 35 minuta, svaki šaraf i dio rame je skinut, prebrisan i stavljen sastrane, samo zato što sam sad imao iskustva haha ... promijenjen je odmah filter zraka, te je pronađeno mjesto termostata koji je odmah i zamijenjen.
Kad sam sklapao nazad plastike, nekih 10 šarafa je staljeno novih i oko 4 nove stopice za šarafe. Razmišljam dal da stavim led žarulje na njega... pogotovo na pozicije i slične stvari tipa da su žmigavci uočljiviji i slično. Zaboravio sam bio ozračiti i još sam se čudio kako rekordno se penje temperatura motora haha ... dobro da sam skužio na vrijeme. Za sada sam sa skuterom zadovoljan. Sutra bi trebao otvoriti prijenos konačno ako nađem ujutro vremena.
challenbeen:
Kako je kišni dan, tako ne mogu raditi veće poslove jer za to moram izbaciti skuter van. Tako su došli na red opet prekidači da ih pokušam savladati do kraja. Uspio sam sve rastaviti bez problema, i zamijenio sam te sam kemija neke prekidače (od 2 napravio 1). Vidi se odmah koji je novi prekidač, dok je prekidač za sva 4 izkemijan od dva komada, inače se teško palilo, gotovo nikako. Stavljen je nov prekidač i samo sam zamijenio plastični poklopac. Pokušao sam riješiti problem i kod sigurnosnog prekidača (ovaj veliki crveni) ali novi prekidač ima kontra pinove na jacku, pa je bilo nemoguće to riješiti. Pokušao sam ih rastaviti, ali nisu napravljeni slični, tako kad se spoje 2 u 1 jednostavno ne dohvaća do kontakta pa se skuter ne može pokrenuti. Pokušat ću pronaći drugi prekidač. Pokušao sam zamijeniti pinove u jacku na kabelu, ali nije mi uspilo izać van iz jacka. Tako sam vratio stari i zadovoljio se time. :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju