Tehnički kutak > Garaža
Piaggio X9 500ie SL 2001g - by challenbeen
ivano_007:
Bilo je u nekoj temi za prelazak na 10W40 ulje i ja sam se zainteresira jer sam čua to na par strana da je u starije mašine bolje koristit gušće ulje, pa je steeef nekome odbrusia "ako ti na bloku stoji 5W40, šta imaš pametovat, ulij to ulje i vozi. Da je stvarno gušće ulje bolje na starijim mašinama, proizvođač bi to navea u manualu" :icon_biggrin:
Tako da... livam 5W40 i ne pitam puno.
balki:
Tako je. Tvornica zna koje je materijale, tolerancije, naprezanja, temperature, kemiju, ... i sile stavila u kalkulaciju gradacije i normi.
Ako točno neznaš šta radiš ne mjenjaj gradaciju na osnovu "osjećaja dok ga ispuštaš" :nono:
Poggiali:
Cale to ulje je sa razlogom rijetko, ne zelis da se bregasta vrti na suho dok uljna baci ulje na nju...
challenbeen:
Počeo lik sa pijeskarenjem sitnica i uspio mi je ovo završiti prije nego što mu je crkao kompresor. Ostalo je od X9 još nosač centralnih nogara i same centralne nogare... Nosač kufera sam bacio u Epoksi prajmer i naravno da sam zaboravio zaštititi gumene rukohvate tako da me čeka pranje i skidanje istog hahaha...
Što se tiće ulja, bilo je ipak prije 2.100 km izmjena, tako da je dobro ulje i ubijeno hahaha... Sad cu nastojati mjenjati svakih 3.000 km i držat ću se 5w40 kako i kazete samo bi krenio koristiti auto ulje, jer 2 litre motula za 300 kn... Ubojstvo
Poggiali:
Imas repsol 5w40 na akciji 67kn
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju