Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Curi ulje iz prijenosa

<< < (2/6) > >>

PchelaUbica:
Vjerovatno je iscurio visak kad se bas bas zagrijalo ulje. Kad izbaci dovoljno prestat ce curit i to je to. Mozda si prije tog radio krace relacije

dr.mrgood:
Pa mozda, ali uvijek skuter vozim do posla i nazad. Jedino sta je ovih dana toplije. Ulio sam tocno 120 ml koliko i pise na deklu, skuter je Peugeot Elyseo. Tako da sumnjam da je samo izbacio visak, prije ce bit da je neki dihtung ili semering popustio. Mada, moguce je da nisam uspio ispustiti svo staro ulje prije nego sam ulio novo jer je skuter bio hladan a i vani je bilo hladno. Glupo mi je ic rastavljat pola skutera da skuzim da je sve u redu i da je to bio visak ulja samo. Ne znam gdje je na Elyseu odusak za visak ulja, ja ga nigdje ne vidim?

aragonY:
Ne panicari bezveze. Briši to što kapa s vremena na vrijeme, prati nivo ulja pa ces vidjeti na cemu si. Ne moze bas samo tako svo ulje iscuriti, potraje to. Tako da ne razbijas glavu bezveze,slobodno se vozi nista mu nece biti ako kapa pomalo.
Ali i ja pretpostavljam da je rijec o visku ulja jer sam imao slicnu situaciju na prvom skutu. Kod mene je kapalo narednih 1000km nakon zamjene ulja u getribi, felga uvijek bila masna pa mi sluzilo kao crnilo za gume, furala se krpica pod sicem i laganini ;D

dr.mrgood:
Ok. Kako da pratim nivo ulja? Odsarafim gornji saraf i virim u rupu? Ne pada mi nista drugo na pamet.

challenbeen:

--- Citat: dr.mrgood - 05 Travanj, 2022, 23:18:41 ---Ok. Kako da pratim nivo ulja? Odsarafim gornji saraf i virim u rupu? Ne pada mi nista drugo na pamet.

--- Kraj citata ---

nemaš na najgornjem šarafu šipku koja za to služi?
ako nemaš, uzmi odvijač/šarafciger/kacavidu, i 90% slučajeva, količina ulja bi trebala biti negdje na 50% tj na pola od čepa do dna... možda i malo manje.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju