Tehnički kutak > Garaža

Aprilililija :D (SportCity 250 IE 2008)

<< < (16/25) > >>

balki:
Ak ima 4 zice onda su dve grijač, jedna masa i jedna signal.
Izmjeri otpor grijača- morao bi bit nizak reda desetak ili par desetaka Ohma (odoka pišem- izgooglaj podatak). A sama sonda bi morala davati neki nizak napon ovisno o smjesi (isto izguglaj vrijednosti).
Ak sumjnaš stavi novu.

Poggiali:
Dva sata guglam kolko ohma treba grijac davati i nisam naso za piaggio, nisam ni u workshop manualu naso.. mozda sam corav :S

Na sondu sumnjam jer ga je lik vozio sa skoro 3 dcl previse ulja i prljavim filtrom do kraja... dimil je crno... sad ne dimi crno, al je mozda syebo sondu..

Jos jedna stvar, jel postoji jednostavan nacin da provjerim pritisak goriva, da nije prevelik?

balki:
Manometrom. Ima i fora da sa 12V na konektor otvoriš sondu na minutu pa izmjeriš količinu isšpricanog benzina u menzuri.
Ja sam jednom "tjunirao" regulator tlaka na 1 bar više (3.5 Bar) i nije bilo apsolutno nikakvih vidljivih promjena u radu mašine niti na leru niti na ubrzanju ili krajnjoj tako da mislim da nemoraš to ni provjeravati.
Mjeri joj radni napon između mase i signala (mozes tankom iglicom probit izolaciju do bakra) kad skuter radi zagrijan ili zamjeni sondu da si siguran...

Poggiali:
ah soo... tnx Balki budem procackao :)

balki:
Pretrazi si youtube sa O2 sensor 4 wire test ili lambda sensir 4 wire test...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju