Ostalo > Razne offtopic teme :)
Projekt - traktorska prikolica kipper
v3kac:
Oliverxxx2:
Svakako se isplati krenuti u samogradnju i preradu, prijatelj je dao napraviti po mjeri usku prikolicu sa hidraulikom za vinograd, metar x 2.5m i izašlo ga sve skupa oko 4tkn a takve su inače preko 10tkn i ispalo je bolje nego iz dučana
ive_91:
Ovo je pre mala prikolica kako se meni vidi da bi išta od nje iskoristio.
Napravi od nule il uzmi neku bazu jacu i vecu
challenbeen:
Mjere su 2,00 m duljina x 1,40 m širina x 0,40 m visina - inače je nosivost 1,5 T neto - znači sasvim dovoljno da preveze bilo što i da je dosta okretna prikolica... jedino što bi možda odradio van ovih dimenzija je 0,55 - 0,60 m visina da se dobije 2 T neto kapacitet... razumite da je ovo prikolica za mali traktor, i da bi kasnije bila samo za Tomu Vinkovića...
Kasnije, kroz koju godinu bi došla ta 3,5T neto prikolica... zato bi ovu i obnovio, jer mi sad ionako puno znači! :glasses9:
Što smo zaključili? prikolica je taman. neću kupovat rage jer imam traktor.
ajmo dalje, kakvu je hidrauliku kupio ? kako se uopće računa koja ti nosivost hidraulike treba?? :dontknow:
balki:
Fizika mi govori da bi trebao to sračunati kao zakon poluge (omjera).
Prvo dignes max sanduk i podboltaš. Onda vidis koliki je krak i na kojem mjestu kraka bi stavio hidr cilinder/klip. (Vjerojatno ispred prve trećine). Onda prema max težini (+ dodaj 1 tonu vise ko faktor sigurnosti) i prema kraku di ga smjestas odrediš koliko treba biti dug ispružen cilinder/klip (oko-oko) i koliko tona mu mora bit snaga. Zatim izmjeriš kolko je dug sklopljen cilinder/klip i prema tome mu smisliš kut i montažne točke da se može spustit do kraja. Pumpu odabrati prema kapacitetu (brzina dizanja uzevsi u obzir presjek radnog klipa) i potrebnoj snazi.
Geometriju dizanja bi si nakon toga izanimirao na podu sa 3 letve i dva čavla cisto da vidim jel sam zaebo.
Ovo sve pišem odokativno i nisam radio nista slicno :laughing7:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju