Tehnički kutak > Tehnička pitanja
X max 250 2008 savjet
Nevera:
Pozdrav ekipa, unaprijed se ispricavam ako postam ovo na krivo mjesto. Prije skoro godinu dana mi je zariba skuter, mojom greskom je osta bez kapi ulja.. Mehanicar mi je reka da je jedina opcija nac drugu masinu i zaminit.
E sad, ja bar 3-4 puta mjesecno otkad se to dogodilo prelistam njuskalo i index oglasnik i nikako naletit na masinu koja mi triba, i kad sam nasa jednu bija je karburator a meni treba elektronsko ubrizgavanje.
Skuter je inace u odlicnom stanju i volija bi ga popravit jer trenutno ne mogu kupit nesto slicno za par tisuca eura a triba mi nesto od tocke a do tocke b..
Nazalost neman ni znanje ni prostor ni alat da pokusam nesto sam i evo napravija sam account ovdje da pitam za savjet. Kakve su mi opcije? Da li je druga masina jedino rjesenje, gdje trazit?
balki:
Trebao bi rastavit i pregledat klip, cilinder, bregastu, radilicu i klipnjacu.
Za pocetak ispusti ulje i pregledaj dal imas spene na dnu "kartera" i dali je celicna ili bronca. Drugi korak je glava i cilinder dolje i pregledat podizace, bregastu, klip i cilinder. Baci oko na ebay unaprijed da vidis dal ima djelova i isplati li se.
(Usput moram rec da se radi o Piaggio masini lakse bi i povoojno naso i masinu i dijelove)
Nevera:
--- Citat: balki - 28 Prosinac, 2021, 00:28:28 ---Trebao bi rastavit i pregledat klip, cilinder, bregastu, radilicu i klipnjacu.
Za pocetak ispusti ulje i pregledaj dal imas spene na dnu "kartera" i dali je celicna ili bronca. Drugi korak je glava i cilinder dolje i pregledat podizace, bregastu, klip i cilinder. Baci oko na ebay unaprijed da vidis dal ima djelova i isplati li se.
(Usput moram rec da se radi o Piaggio masini lakse bi i povoojno naso i masinu i dijelove)
--- Kraj citata ---
Razumijem ja sta bi trebalo ali nemam iskustva nikakvog, nikad nisam radio nista slicno..
Vjerojatno bi uspio sve rastavit ali mislim da nema smisla da to radim jer ne znam procijenit u kakvom su stanju djelovi.. Jednostavno nisam strucan za takav posao
Motor je doslovno osta bez kapi ulja, ugasio se na cca 100 km/h i kad sam ga odveo kod mehanicara kad je isa provjerit ulje iz kartera doslovno niti kap nije izasla..
Vozio se svaki dan jer mi je auto bilo u kvaru i odgađao sam servis par mjeseci da ne ostanem bez prijevoza i jebiga, moja greska..
Pretpostavljam da bi bilo preskupo dat nekome da skida masinu i pregleda sve, zamjeni sta treba?
balki:
...a gle, ako nemozes sam onda nadji ko moze. Mozda ti se netko s foruma javi. Sretno
challenbeen:
Od kuda si nevera?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju