Planovi su sljedeći -> stara traktorska prikolica koju bi prebacio da bude kipper na hidrauliku, naravno da se sa vremenom i ojača ovjes te ugradi hidraulika. Trenutno je to obična prikolica iz 70ih od labin progresa (ili slično) koju je dida kupio novu još u "Yu". Kako smo kupili novi traktor preko poticaja, nismo odmah mogli potegnuti 30.000 kn za novu prikolicu, zato sam došao na ovu ideju da pokušam modificirati prikolicu za normalniji rad da se gotovo i iz kabine ne izlazi, makar da se ne diže prikolica ljudskom snagom.
Plan 1 - zadnju stranicu moramo skidati svaki puta kad bi išli istovariti materijal- Plan je da se napravi kipper sistem, da kad se nagne da sama se otvori zbog nagiba i samog materijala. Koristio bih ovakve sisteme koje se već koriste na mnogim kamionima... U planu sa ovim je promijeniti sve bočne daske da budu čitave i izravnati zadnji dio koji je malo popigan.
Plan 2 - zamjena lima poda - pošto je već stara prikolica koja je prošla sve i svašta u nas, veća kamenja su napravila svoj danak, udubio se lim, te bih ga zamijenio sa debljim, tu nemam ideju kakvi bih izabrao... imate li kakvu ideju ili jednostavno samo pokrpati stari i teraj dalje?
Plan 3 - zamjena osovine - već sam gledao okolo po njuškalu osovine, i došao sam do sad na najjeftinijeg komada na ovoliko tona nosivosti, samo na žalost, nema felge na stanju. Tu moram još iskopat koje bolje -
https://www.rositeh.si/osovina-za-prikolico-4800-kg-brez-zavor-(1500-mm) (
Plus felge)
Plan 4 - kad se kupi hidraulika, plan ju je ugraditi te izrezati prikolicu sa ovog centra i dat je naprijed, da ima puno bolji pad i težište prema naprijed. Kad bi ovo odradio, onda bi definitivno išao do kraja i dodatno ojačao donju konstrukciju radi nosivosti.
Čekam vaše ideje i prijedloge... znam da je najlakše kupiti "novu", ili neku polovno prikolicu, ali ama su preskupe ama nema tu gušta
ako ispadne top, poslije bi je čak prijavio kao samo-gradnju, jer se ne može odvojiti od "freze" kao zasebni dio...
Fotogalerija: