Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Gilera Vikktor - komentari

<< < (10/16) > >>

Dee:

--- Citat: dario007 - 26 Prosinac, 2021, 16:52:40 ---Stalno spominjes atest,ali imam osjecaj da ti koji su te uputili imaju netocne i nepotpune informacije.Na koju foru mislis atestirati blatobran koji je home made povaren u garaži,kad moras imati racun,homologaciju i jos 100 stvari o svakom pojedinom dijelu koji ne samo da nije napravljen za tvoj skuter nego koji se samo izgledom razlikuje od originala?
Druga stvar kako mislis da ces sudjelovati u prometu bez kilometar sata?Da sad ne nabrajam dalje,ali nikako ne mozes prevariti pola skutera doma i ocekivati da ces sa tim sudjelovati u prometu...Moras pribaviti racun,firmu koja je to radila i jos brdo papira...

--- Kraj citata ---
Te informacije mi je dao upravo covjek koji razmatra i odobrava ovakve ateste, iz centralnog Hrvatskog ureda. Zaboravio sam kako se zove, imam negdi broj. Za kilometar sat nisam siguran, bas sam ga i mislio nazvat i pitat u vezi toga ovih dana. Nemam sta pribavit racun, ja sam taj koji radi. Pitao sam da li varove treba radit atestirani varioc, rekao je da nije nuzno, al da varovi moraju izgledat uredni po PSu. Oni i jesu ti koji rade homologaciju, ne moraju djelovi unaprijed biti homologirani, jer i takve svejedno triba atestirat. Za sudjelovanje u prometu kilometar sat sigurno nije neophodan.

Dee:
Takoder, mozes napravit kompletnu ramu od nule i homologirat ju kao samogradnju, ukucat broj sasije, al je taj atest dosta skuplji.

Dee:
Popis svih propisa u principu NE POSTOJI za ovakve stvari nego se radi svaki slucaj posebno. Za rasvjetu mi je naglaseno da mora imat oznake. Za blatobrane sam vjerojatno pitao al se ne sjecam tocno, za blatobrane nemam zapisanu nikakvu biljesku da ima neki poseban propis, za vecinu stvari imam.
Osoba koja radi pregled za atest bi valjda trebala biti dovoljno strucna da procijeni da li su djelovi, u ovom slucaju blatobrani, dovoljno dobri za pustit u promet.

challenbeen:

--- Citat: Dee - 26 Prosinac, 2021, 21:46:08 ---Osoba koja radi pregled za atest bi valjda trebala biti dovoljno strucna da procijeni da li su djelovi, u ovom slucaju blatobrani, dovoljno dobri za pustit u promet.

--- Kraj citata ---

Netočno. On samo može iznijeti mišljenje, finalnu odluku izdaje MUP.
Nisam siguran da ćeš uspit atestirati skuter, ali ne znači da ti mi nećemo pomoć, ili da ti nećeš biti dovoljno uporan!   :icon_thumright:
Blatobran prijavljuješ kao samogradnju.

Dee:

--- Citat: challenbeen - 26 Prosinac, 2021, 21:53:05 ---
--- Citat: Dee - 26 Prosinac, 2021, 21:46:08 ---Osoba koja radi pregled za atest bi valjda trebala biti dovoljno strucna da procijeni da li su djelovi, u ovom slucaju blatobrani, dovoljno dobri za pustit u promet.

--- Kraj citata ---

Netočno. On samo može iznijeti mišljenje, finalnu odluku izdaje MUP.
Nisam siguran da ćeš uspit atestirati skuter, ali ne znači da ti mi nećemo pomoć, ili da ti nećeš biti dovoljno uporan!   :icon_thumright:
Blatobran prijavljuješ kao samogradnju.

--- Kraj citata ---
MUP je sirok pojam. Za ateste postoji bas odreden ured koji ih razmatra i odobrava, koji vjerojatno JEST pri MUPu, da, al nebitno sad. U lokalnoj stanici se obavlja pregled i onda ide na razmatranje, s tim da, ne obavlja svaka stanica za tehnicki te preglede.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju