Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Gilera Vikktor - komentari

(1/16) > >>

Dee:
Ovdje je tema

http://forum.mojskuter.com/index.php/topic,114382.0.html

challenbeen:
Imaš netočnu informaciju - na hiper2pro mašinama, radilica vrti vodenu pumpu, a preko tog zupčanika se vrti uljna pumpa, a ne obrnuto... može se izvaditi uljna pumpa bez ikakvih posljedica, dapače, ako ostane uljna, a kroz nju ne prolazi ulje, može zaribati i blokirati vodenu te doć do havarije  :toothy11: samo trebaš onaj limić preraditi odnosno napraviti od lima isti takvi sa zatvorenom rupom.

Projekt je dost zanimljiv, nesvakidašnji, neće se svidjeti masu ljudi, jer poprilično puno ovakvih projekata završe u smeću jer većinom stalno projekt krene u pogrešnom smjeru ili ispadne onako kako nismo zamišljali. Pratim rad  :icon_thumright:

ps, očekivao sam da ćeš vilice sa felgom uvaliti od tomosa ili slično?

Dee:

--- Citat: challenbeen - 14 Prosinac, 2021, 07:06:32 ---Imaš netočnu informaciju - na hiper2pro mašinama, radilica vrti vodenu pumpu, a preko tog zupčanika se vrti uljna pumpa, a ne obrnuto... može se izvaditi uljna pumpa bez ikakvih posljedica, dapače, ako ostane uljna, a kroz nju ne prolazi ulje, može zaribati i blokirati vodenu te doć do havarije  :toothy11: samo trebaš onaj limić preraditi odnosno napraviti od lima isti takvi sa zatvorenom rupom.

Projekt je dost zanimljiv, nesvakidašnji, neće se svidjeti masu ljudi, jer poprilično puno ovakvih projekata završe u smeću jer većinom stalno projekt krene u pogrešnom smjeru ili ispadne onako kako nismo zamišljali. Pratim rad  :icon_thumright:

ps, očekivao sam da ćeš vilice sa felgom uvaliti od tomosa ili slično?

--- Kraj citata ---
Mikroremen vrti remenicu koja je na uljnoj pumpi a ispod uljne je vodena. Moga bi eventualno napravit neku distancu umjesto uljne, ne mogu uljnu tek tako izbacit.
Moze zaribat, da, pa sam mislio uljnu spojit crijevima u petlju da sama kroz sebe vrti uljenda ne zariba. Zasad to jos nisam, al nisam se puno vozio sa motorom, samo sam ga isprobao.

Uvaljivat druge vilice je trosak, dodatna velika kolicina posla, problem kod homologacije, a nije mi ni napeto. Nema potrebe radit takve promjene na Runneru, on je vec dobro pogoden. Tj, ciklistika je dobra, vilice su neudobne ko đubre, a straznji amortizer je zapravo kruta sipka, tu moram nesto iskemijat radi udobnisti.

zvonkec92:
Zanimljiv projekat, nadam se da ces ga zavrsit do kraja ker na ovom forumu ima masa svakakvih projekata koji nisu nikad zavrsenibili se autori jednoatavno vise ne pojavljuju na forumu. Inace, piaggio glava se moze potokarit na tokarskom bez obzira sto svjecica nije u centru

Dee:

--- Citat: zvonkec92 - 14 Prosinac, 2021, 11:10:22 ---Zanimljiv projekat, nadam se da ces ga zavrsit do kraja ker na ovom forumu ima masa svakakvih projekata koji nisu nikad zavrsenibili se autori jednoatavno vise ne pojavljuju na forumu. Inace, piaggio glava se moze potokarit na tokarskom bez obzira sto svjecica nije u centru

--- Kraj citata ---
Moze ako imas dobrog tokara i pare da ga platis hehehehe
Mogao bi se napravit nekakav nosac pa ju stegnit kroz rupe od brezona, ili bi se moglo na nekoj glodalici to odradit. To mi je sve bilo puno trazenja i dogovaranja i sve, pa sam to odradio rucno. U buducnosti mozda nabavim neko tvornicku glavu koja ima vev squish ili obradim drugi glavu strojno, vidit cu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju