Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Gilera Runner 50

(1/4) > >>

Deni999:
Pozdrav imam par pitanja vezano za Gileru Runner 50 2003. Kad sam uzeo motor je radio i palio ali je imao neki cudan zvuk iz prijenosa kad je isao recimo 40 50 kmh. Pa sam jutros poceo malo raditi po skuteru jer je bio dosta prljav i masan oko karburatora te se znao gasiti na leru brz gasa. Karburator je dellorto phva 17.5 i glavna dizna mu je 56, a ler dizna 32. Nema limića na filteru zraka i serijski je filter zraka ali čak mislim da je taj filter zraka od novije linije. Staviti cu sliku dolje. Takoder na skuteru je gianelli go bačvica. I još sam zaboravio reći da je na skuteru neki mallosi kit ali neznam je li 50 ili 70 kubika. Samo vidim da na cilindru i glavi piše mallosi. Postaviti ću sliku i od toga. E sad prvo pitanje je da li mi je za glavna dizna 56 premala za ovi setup. Jos sam skinuo jutros i deklo od prijenosa i vidio da oni ležaj u deklu koji ide na kvačilo ima čudan zvuk kad se okreće prstom pa ću staviti video pa ako je netko imao sličnu situaciju jer me zanima da li je moguce da se taj ležaj počne čuti na jedno 40kmh jer se na leru taj zvuk ne čuje.
Evo slika i link od videa: https://streamable.com/95twlt

dario007:
Ta je dizna premala i za 50cc,kamoli za 70cc.Procitaj malo teme kako se prerađuje airbox i koja dizna onda otprilike ide gore...

aragonY:
Ima li kakav serijski broj negdje na cilindru? Ako ima, utipkaj ga u google i znati ćeš na čemu si. Ali da, dizna je definitivno mala. I taj ležaj zamijeni nekim kvalitetnim jer se vrti na dosta obrtaja..

Deni999:
Evo da javim situaciju. Promijenio sam ležaj u deklu i sad je ono rondanje nestalo. Očistio karburator, filter zraka, i pregledao prirubnicu i sve izgleda ok nema napuknuća. Znači stavio sam diznu 80 i napravio preradu na airboxu da oni ulaz bude 19mm. Kad sam jucer vozio motor čini mi se da se guši dok se ne razvrti. I danas sam ga opet malo više vozio međutim i dalje ima taj problem s gušenjem ako je to to. Znaci dam puni gas i ono treba mu par sekundi 4 5 dok ne razvrti i onda dobro vuce. Sad ne znam da li je to do karburatora ili moze biti i do prijenosa. Pregledao sam i cijeli prijenos i sve mi se cini ok. Takoder me zanima moze li to biti i do oni malih federa na kvacilu ako su ovakvi simptomi. Pomislio sam cak da je i velika dizna jer je prije ovoga bila 56 ali onda sam danas skinuo svjecicu i ovakvo je stanje. Cini mi se da je ovo blijedo i da bi po toj logici trebala jos veca dizna ali onda neznam oce ga jos vise gusiti. Šaraf za smjesu je na 2 kruga. Evo i slika svjecice. Svjecica je champion rn2c.

matija84m:
Ako se i dalje gusi onda mu fali jos goriva

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju