Društveni kutak > Susreti, putovanja, putopisi..
Pokusaj osvajanja Svete Gere s celostonkama ZIMSKI TRIPICI
challenbeen:
Auuuuuuuuuuuuuuuuuu točno ti zavidim!!! Koliki rezervoar/domet ima taj pežoetina?
Corector:
8.5l je tank. Grdi je osjecaj ako ides van dometa benziske, a da ne mozes barem 200km prevaliti, makar lako se ponese u boci rezerve.
Bilo je tu dosta glupiranja, tipa penjanje uz te livade, pa kroz livade, slajdranje po nanosima lisca i tako to, u gorju sam spalio 5.3l. Sad cu vidjet koliko suce jer sam stavio auspuh s kratkom granom, a prijenos nisam dirao, pa sam zabiljezio neki extreman rekord od 3.9l, inace ljeti sam na 3 okruglo.
Corector:
2 tjedna kasnije, odlucio sam random banuti na Sljeme, vidim da je neki snijeg gore, pa idemo vidjeti dal se moze s celestonkama i po snijegu. AHTUNG! Iako je celava, guma je toliko mekana da ljepi snijeg na sebe. Stoga ako ne zelite odmah pasti i dovesti se u nemogucu misiju, ne pokusavajte ovo s padavicarskim gumama!
Uspod po ociscenoj cesti nije izazovan:
Trazi se nesto teze:
Do samog vrha je zajebano doci, velik nagib i zaledjena cesta, pa ostavljas zmijice iza sebe:
Vrh crvenog spusta:
Corector:
Nakon civiliziranog Sljemena, red je bio da se suocim s extremnijim izazovima, cisto da provjerim dokle moze ici celestonka :icon_scratch: Odlucio sam zapiciti na vrh Samoborskog gorja - Japetic. Nisam se raspitivao koliko i odakle ima snijega, idem dok mi zadnji kotac ne izvrti u prazno.
Corector:
Sve u svemu, bilo je jebeno zabavno. Ovaj visi nivo sam dotjerao do vrhunca celestonki, i fali mi ripne naprijed da imam bolju kontrolu za vece brzine, a i iza mi fali ripne da kad gasiram, da idem brze. Stoga, jucer sam narucio nove setove guma i veselim se jos extremnijim izazovima, a cilj mi je kad zavrtim masinu u iber, da ne pustam gasa do vrha.
Trebao je doci Heidenau, ali nisam mogao odbiti ponudu za 290kn/komad s dostavom na vrata za provjerenu stvar, a najvise se veselim teskim uvjetima na cesti kada se ostvaruje ozbiljna prednost, uz najvisi nivo sigurnosti.
PS postoje i neki videi, primjerice, na ovom sam isao odglumiti i prikazati kako realno izgleda pokusaj voznje kad nemas nikakve sanse s padavicarskim gumama, a usput cimam frendica koji me uvijek kopirao.
Inace je voznja bila cak i dosta brza, nekih 30, 40kmh s gasiranjem na granici proklizavanja, uz obavezno spustanje nogu kod kolotraga, jer cesta nema branike, a padina je ravna slobodnom padu u provaliju!
Zajebano je kad ti doletava auto odozgora, e onda moras stati, a novi pocetak je jebeno tezak. I naravno, pozeljno je, drzati se lijeve strane, medjutim, kad ti doleti talijan iza zavoja (karakteristicno ponasanje s 300 u utaban zavoj), to treba i ocekivati...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju