Društveni kutak > Susreti, putovanja, putopisi..

Pokusaj osvajanja Svete Gere s celostonkama ZIMSKI TRIPICI

(1/3) > >>

Corector:
Danas sam skovao plan kako da pobjegnem od magle. Prvo sam vagao dal' da ispalim do mora, ali uvjeti su trenutno surovi za vecinu puta i pisi propalo. Bacio oko na Sljemenski web cam i vidim da je suncano gore :toothy10:. Medjutim, Sljeme je toliko isfurano, toliko, da se osjecam krivim sto je oronula cesta na mnogo mjesta. I sjetim se Zumberka, shvatim da nisam nikad bio na Svetoj Geri i odmah sam potvrdio cilj, uz prethodnu provjeru da li je i gore suncano.

S cim se ide u maglu i 2* vani?
Pa s dailyem, tko ce gubiti dragocijeno vrijeme vadeci iz steka nesto drugo. A usput da testiram celostonke na surovijim uvjetima (tehnicki gledano, nemam sto traziti niti na asfaltu s takvim gumama). Oblacenje i gas u maglu starom karlovackom preko Jaske i zatim na Krasic samo uzbrdo.

Ovakvo me vrijeme milovalo 50min, tocenje na bengi u Ceglju do cepa.

Prekrsteni napacani daily

I par minuta kasnije, dosao na svoje

Taman naletava ekipa s motorima dok sam zavrsavao s prethodnom fotkom, i sustignem ih te nastavim pratiti:

Pedesetka i dalje prati ekipu koja vozi vrlo oprezno, rekao bih cak i amaterski

Vjerovali ili ne, ali cesto mi smetaju dok sam na 50ccm.

Ali prihvacam tempo jer ce mi ustedjeti nesto dragocijenog goriva ako se izgubim u sumi,

Kako je ponestalo asfaltq, ekipa se okrenula, a ja nastavljam dalje prateci putokaze:

Corector:
Nastavljam dalje po liscu, ide to bez greske, ali cesta postaje sve teza za skuter!! Kasnije sam skuzio da vec ovdje i odavde lutam i da odlazim u drugom smjeru koji ne vodi na Svetu Geru. Pa ajmo malo vidjeti sto se desavalo kad skrenes s puta :laughing6:

Neobicno je gaziti po liscu kad ne znas gdje su crte :laughing7:

Jedna snimka lutajuce voznje:

Ovdje sam odlucio testirati gume, pa da vidim koliko cu se visoko popeti bez sepertina :toothy9:

Nije pao, nego je njezno naslonjen:

Dalje nastavljam u istom tonu, treba iskoriatiti priliku pa testirati celestonke u svakakvim okolnostima, i to jos jednorucno, da to sve bude extremnije.

Zatim sam shvatio da nesto nije u redu, i odlucim provjeriti to, jer sam dugo isao prema istoku  :happy3: Kako je ovo moguce, pa eto, 2x sam na kraju prosao pored table koja baca u tom smjeru.

Corector:
Na kraju lutanja, nisam se vratio jer mi se nije dalo tim putem nazad, nego sam napravio krug i opet dosao u istu tocku, pa idemo ovaj put drukcije.

Hijaooo sineee

Pa hajde da imam ripnu, ali di ces tu s celsestonkama :headbang:

To sam nekako prosao

Medjutim, bilo je toga jos, s puno bise vode u sebi :toothy12: I tu celestonke stvarno nisu dobre i ne preporucam nikome, jer moras iskliznuti iz putanje, a sreca pa sam izvrsio kvalitetnu potporu pa sam se izvukao blatan samo na jednom djonu :toothy10:

Iiiiiii zavrsnica, uvijek je poslijednjih 10min jako ajebano za odvozit jos je zrak poceo da utjece na powervand i tako to sve sto je specificno za vece nadnorske.visine:

Danasnji cilj je ostvaren:

SCANIA R500:
 :icon_thumright:

Corector:

Pogled prema ZGu

Prilikom spusta, opet je bilo voznje po livadama:

Lijep dan sam namjerno pokvario s novom.dozo..magletine

Donesao i nesto blata pored dobrih asfaltiranih cesta i dosta za danas. Napucao nekih 200km.

Malo je pezo sat poludio, smrznuo se:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju