Tehnički kutak > Skuter projekti

Projekt "theSkodilac" by challenbeen

<< < (2/3) > >>

challenbeen:
Bio sam danas u Zadru, pa sam kupio neke sitnice, uz OEM centralnu oprugu i lulicu vode, kupio sam lančanik koji ide na radilicu, te šarafe radilice. Naručio sam kajlu radilice, ležaj getribe i semering, ležaj dekla, RN1C svijećice, malossi ljubičasti, i set M6 dizni za štelanje 17,5 karba.

challenbeen:
Skratio sam sa fotkama maksimum, stavit ću samo najosnovnije. Došli su mi svi dijelovi da završim termo grupu i getribu. Tako da je mašina sa velikim slaganjem gotova. Ležaj sa novim semeringom ugrađen, zabrtvljeno i složeno. Montirana je i glavčina sa diskom te zadnja čeljust, pa je stavljen ATF i Motorcoat LS27 dodatak ulju.

challenbeen:
Pošto sam novi variomat već probao na serijali, vrijeme je došlo da ga montiram u nove blokove. Očistio sam ventilvar, stavio novu OEM plastiku, šajbicu nisam novu našao nego izvadio rabljenu iz šteka, te stavio novu maticu. Nisam pritezao. Rastavio sam polutke, te sam detaljno očistio i podmazao sa novom mašću tip1. Nemam ni slične nove gumice, pa sam ove samo obrisao i vratio nazad. Složio sam sve, i pripremio Malossi ljubičasti centralni.

Za sad ostaje nabaviti kvačilo, zvono, deklo, karburator i auspuh.

challenbeen:
Swap je odrađen, karburator, namotaji, magnet, anlaser, bendiks, pumpa ulja te poklopac dekla su posuđeni od stare mašine. Dellorto 17,5 sa diznom 82, prerađen airbox (izvađena lulica), bačvica vuče dobro. Kroz neko vrijeme sam zakinut sa parama pa će spuh i karb doći malo kasnije, nadam se do Nove Godine.

Odrađen je swap i prednje čeljusti, maknuta OEM jednoklipna kočnica, stavljena dvoklipna Brembo sa starijeg modela.

Za sad se lagano vozi, ja sam zadovoljan, ostatak ćemo vidit sa vremenom!

challenbeen:
Da malo osvježim temu.
Skuter je napravio od slaganja 550 kilometara, sa kojima sam prezadovoljan! Skuter se vozi koliko se god može, makar da se upali svaka dva dana da odradi malo na leru koju minutu samo da slušam kako odbrojava taktove.
Vraćena je jednoklipna original čeljust nazad, jer sa dvoklipnom puno škripi. Također, skuter je dobio i Yasuni R nakon dvistotog kilometra razrade na Đineli GO!

Dobio sam donaciju dekla od Peksy, te mu se ovim putem puno zahvaljujem, dečko luuud ko puška donirao deklo u gotovo vrhunskom stanju sa novom pisknom, i kompletno novim mehanizmom. Meni ostaje da promijenim ležaj, te da složim mehanizam i dobro ga podmažem!  :frajer:
Naručen je novi Dellorto karburator te se čeka da stigne iz daleke zemlje. Za sad ću samo reći da ima prihvat za ulje i vakum  :icon_scratch: :icon_thumright: Tako da sad mašina doslovno ima sve dijelove brend new i očekujem da će me dobro poslužit sa potrošnjom oko 5 do 5,5 litara maksimalnih.
Nabavljena je još jedna nova felga sa diskom, koja će biti proslijeđena oko nove godine tokaru na obradu i doradu adaptera za oversize disk i veeeliku kočionu čeljust.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju