Tehnički kutak > Skuter projekti
Projekt "theSkodilac" by challenbeen
challenbeen:
Božićni update.
Peksy deklo je sređeno, promijenjen ležaj, složen mehanizam kurble... Ostalo je još da se pobrusi do kraja i pofarba.
Stigao karburator, radi se o "Dellorto PHBG 21 BD 2665"
Postavke sa kojima je stigao: AU262, Ler dizna 48, igla W16, GL dizna 70, 60 čok dizna, 50 klipić, - montirana je igla W7 i Ler dizna 45 a glavna je trenutno 88. Uz montažu samog karba, modificirana je i sama sajla čoka, te je ugrađena na najbolje dostupno mjesto gdje sam se uspio snaći. Već 10.ak dana palim ga na čok, i poprilično sam zadovoljan upotrebom i mjestom.
Došla je na red i elektronska blokada, jako korisna stvarčica koja bi mi trebala pomoć i da se Yasuni upiše u prometnu. Trenutno se štela sama blokada a uskoro se nadam i video iste.
Ovo je trenutno stanje skutera. Prezadovoljan...
challenbeen:
Novogodišnji update.
Skuter je perverzija za vožnju. Nekidan smo pukli 80 km na trenutnom setupu, ja sam sa njime zadovoljan :glasses2: gume držu Bogovski!!
Što se do sad uložilo - promjenilo:
Deklo je konačno pobrušeno i pofarbano u RAL9006 boju, mehanizam kurble je izvađen i biti će složen sa novim dijelovima... kad je sve novo, bit će i mehanizam kurble :icon_thumright: Uz deklo, pobrušen je nosač blatobrana te je pofarban u L041 boju, te je namontiran. Elektronska blokada je naštimana i složena da se vozi 45 km/h. Što se tiče daljnjeg ulaganja, ostaje za sada kupiti Osram Night Breaker laser H8 kao i novu bočnu nogaru (polovnu je nemoguće za nać) tako da mi tu odlazi barem još 600 kn... Znam da su normalne 35w a ove žarulje su 55w, jedino što se trenutno bojim da mi ne rastopi far hahaha našao sam i 35W led ali su trostruko skuplje nego ove 55w led. Kad se nabave, znat će te koje su u igri :icon_thumright:
Daljnji neki planovi - pa iskreno nema ih puno, osim što mi pada ofarbati skuter u neku RARE kombinaciju, ali naravno, naljepnica za kupnju nema ni za lijeka ... Bilo je razmišljanja o farbanju skutera u costum boju, ali iskreno mi se ne ulaže u tu stranu, barem ne još. Plan je nabaviti i uljne vilice sa prihvatom za hengtong čeljusti koje je ovih dana gotovo nemoguće pronaći, i ako naletiš na koji oglas, već su unaprijed prodane, i prije same objave oglasa ... Poslije Uskrsa još bi se počastio sa novim retrovizorima :icon_thumright: :icon_tongue:
challenbeen:
Ožujak 2022.
Radovi su napredovali polako i sigurno zadnja tri mjeseca :toothy3:
Promijenjena je vakum pumpa goriva i pipac sa filterom, naravno novi OEM. Skuter se bio gušio radi ČOK sajle (nije se vraćala) pa sam mislio da je u pumpi problem.
Poslije toga, procurila (pukla) mi je plastična zamjenska usisnica za glavu DReva, a desio se istovremeno kad sam mijenjao i vakum pumpu goriva, Tako da sam naručio originalnu novu aluminijsku, i taj problem je bio riješen. Uliven je Motul antifriz.
Konačno sam sredio blatobran, pofarbao sam ga u RAL9010 i ispao je odlično.
Par dana nakon, nabavio sam vilice sa prihvat za hengtong čeljust u odličnom stanju. Zatim sam i njih ugradio, ozračio prednju kočnicu i sad skuter nikad bolje ne koči!!
Sve u svemu, prezadovoljan sam skuterom, iako ima par svojih malih mana i mušica glede estetike i plastika, ali ništa mu ne zamjeram. Jedino me muči to sjedalo koje nikako ne mogu nabaviti. Skuter je pravi bombon i vozim ga sa zadovoljstvom!
challenbeen:
Last update.
Završetak nakon 7 mjeseci.
Skuter otišao novom vlasniku.
Skuter se vozio fenomenalno, išao fenomenalno a ja sam zadovoljan sa novcima koje sam dobio za njega. Skuter je otišao ovakav kakav je uz iznimku da je otišao sa nanovo repariranom 17,5 karbom koji je naravno i uštelan za setup.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju