Tehnički kutak > Garaža

Piaggio NRG Power DD LC 2006 ex Challenbeen; by ju3ac

<< < (3/68) > >>

challenbeen:
Iako je nedjelja, nisam baš ljubitelj rada nedjeljom, aliii kad već ga jučer nisam takao... tako sam lagano krenuo izmjenom ulja u getribi... čovik mi je rekao da je to promijenio na 00005 km (u 5 km ga je dovukao do ovlaštenog servisa), i stvarno nisam mogao vjerovati da je unutra svježe ulje... Stavio sam novu bakrenu podlošku na šaraf te gumenu podlošku na čep ulja za getribu. Isto tako sam se iznenadio za kočnice jer je i njih također servisirao, ne mogu belivit da sam vidio novo friško ulje te nove OEM pločice... stvarno rijetkos... svejedno sam ja to promijenio, iz svog gušta a i tako sam miran. Skinuo sam deklo, oprao sam komplet sve što sam mogao, pregledao sve, i moram priznati da sam se lagano iznenadio... reko mi je čovik da to nije dirao jer mu je išao dobro... i osim puno prljavštine, stvarno je ne servisirano haha ... stavio sam novi mikroremen i zupčanik mikroremena i pumpe ulja... imao sam iz šteka i taman je dobro došlo jer je remen bio nešto rastegnut. Glavni remen je na 18,05mm i njega ću promijeniti prvom prilikom. Rolice sam malo olakšao i sada se vrti na 8.800 okretaja kako bi i trebalo biti po mome mišljenju. U kvačilu su žuti federčići i stvarno mislim da su pogođeni. Mislim da je kvačilo gotovo novo, a ako budem slagao nešto jače, idu crveni federi sigurno... ali centralna opruga istrošena. Vidiću i da njega uzmem novoga prvog prilikom. Podmazao sam i oprao poklopac dekla, te ću nabaviti novi ležaj i moram mehanizam kurble malo pregledati bolje, jer mi se ne čini pouzdano baš po izgledu. Deklo ću također srediti, pobrusiti i ofarbati prvom prilikom. Airbox sam pregledao, original tvornički spužva, kupujem je također prvom prilikom. Karb još nisam skidao. Ali otom potom... Svjećicu RN1C sam zatekao, izvadio, i stavio RN2C, čini mi se da pola sekunde do sekundu duže vergla... khm... nabavicu svakako obe nove svjećice pa to iztestirati bolje. Promijenio sam ulje u kočnicama kako sam rekao i također sam skinuo i podmazao ručke kočnica. Sad su top.
Blokovi mi se činu zdravi i radilica nema lufta prema nigdje. Jako sam zadovoljan mašinom! Na kraju posla otišao sam do bezinske u Pag te nazad, izračunao sam da mi je potrošnja oko 3,2 litara na 100 km. Kad sam došao doma, vidio sam da šaraf nije simetričan na đinareliju, pa sam iskopao u kutiji najsličniji šaraf i montirao ga.

challenbeen:
Evo još malo fotki stanja skutera... meni slina ide samo što gledam  ;D
- Guma prednja je ipak Hoop B03.
- Skuter još nije opran od kad je u mene od petka u 15h, prije toga stajao NAVODNO pod ceradom minimalno 1 tjedan.
- Žmigavci nisu simetrični, jer je desni razbilo dijete sa štapom, tako da ne znam što ću, imam ganjc novi isto desni žmigavac a ne znam gdje da nabavim isti takvi tamni...

SCANIA R500:
... Mazen i pazen skuter..... A i ustelan kak se spada... 3.2 na 100km sa tobom tako laganim :laughing7: je super..... Bas me zanima koja je dizna unutra?

challenbeen:
Si vidio a? haha ... vidićemo ovih dana koja je dizna, moram prvo kupiti 2-3 brejk klinera, bez njih ne skidam karb. Moram pohvaliti skuter da ima ČITAVU prirubnicu i da trenutno ne vidim potribe mnijenja iste hahaha prvi put da sam to doživio  :drunken_smilie: kad to sve riješimo, presložit ćemo ostatak stvari. Za sada je plan samo guštanje u vožnji iako je na 50cc...

Budy_94:
Čestitam ti na prinovi u garaži, Power izgleda jako očuvano. Puno sretnih kilometara, vidim da si dobro započeo  :)
Nadam se ubrzo i nekom updejtu po pitanju setupa mašine, siguran sam da neće ostati serijala, hoće li biti gus ili alu....tko zna
Pratim projekt !

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju