Tehnički kutak > Garaža
Kymco Downtown 350i *wanna-be tourer
dr.jazz:
Ideja i je bila poljepiti slike i nešto teksta vezano za održavanje. Šetata što nisam prije jer sam toliko tog već radio na skuteru...jbg
Kad sam vidio da si prodao Xmaxa i uzeo Vstroma odmah mi je prošlo kroz glavu "a u k... možda sam i ja trebao" jer još prošle godine lomila su se koplja da li prodat DT350 i uzet nešto drugo, ali što? Prvi odabir je AK550, međutim to je još jedan nebrušen dijamant, dok je drugi u redu bio Vstrom 650, ali kako se ipak nisam mogao odreći odlaska u šoping sa skuterom, zaštite od vjetra i sic-fotelje, odlučio sam ostat na DT-u i gonjat kilometere do kud ide :icon_biggrin: jer DT-a sam htio prodat kad još nije ima niti 10 tisuća na satu kako bi najmanje izgubio love. Za sada tako ostaje najvjerojatnije do izlaska CV2 modela od Kymca (ako izađe) odnosno AK modela kad bude zreliji.
Što se tiče guma, probao sam svašta nešto, iskustva su šarena :laughing6:
1. Kenda k434
Prva guma, trajala ravno 6500km, čisto ok drži cestu, brzo se po sredini podere, po mokrom treba se pomolit prije, UŽAS!
Ima tendeciju stvaranja "skalina" po bočnoj strani pa počne zujat u toj mjeri da sam jedno vrijeme mislio da nije ležaj prošao :toothy12:
Uglavno nije guma koju bi kupio opet...
2. Metzeler Feel Free
Odmah u startu da kažem ova gume je po mome iskustvu za sada najbolja guma na ovom skuteru kad se uzme u obzir držanje-trajnost!!! Mokro, suho, hladno, nebitno...jako dobro je držala, ravnomjerno se trošila. Traja je 6000km, s tim da sam je navukao na 6500km dok konci nisu ispali, taj dan neću zaboravit vozio sam Plominku i baš taj dan me baš uhvatilo da ga bacam u zavoje više nego obično. Čudilo me kako dobro drži a ćelava guma, kad sam stao imao sam i šta vidjeti, konac-party :toothy12:
3. Metzeler Roadtec Scooter
Imao sam zanimljivo iskustvo sa ovom gumom. Znači držanje je nešto što sam gore navedenim gumam nisam doživio, kako se skuter lagano naginje u zavoju, kakav grip i feedback, imaš osjećaj da uvijek možeš još brže uletit, stvarno prejebene preformanse, doslovno kao da vozim drugi skuter. E sad kad sam je nahvalio ima tu i mana, držala je 2000 km, nakon toga lagani downgrade, trajala 3800 km. Problem je što se sva deformirala, po ravnom mi je zujala i tresla zadnja gume. Sa ovim gumam sam išao na put 2000km, jedva došo živ doma, počela klizat zadnja guma na +38 u ultra blagom zavoju.
4. Bridgestone Battlax SC
Trenutno još uvijek u pogonu, ne znam šta reći, niti miriše niti smrdi :laughing6: Zanimljivo je da dolazi sa 7,5 mm profila zadnja guma i 4,5 mm prednja, zadnja guma je dosta ravna nije zaobljena kao npr Roadtec od Metzlera, držanje po suhom čisto solidno nešto slično kao kende možda mrvicu slabije, mokro opet UŽAS! Napravio sam na njima nešto više od 3000km, potrošeno 2,5 mm profila zadnje i 1 mm prednje (oblik same gume ostao isti kao i kad je nova bila), dakle trajnost je neupitna, samo preformanse su jako upitne, dosta loš feedback daju u zavoju, imam osjećad da će mi zadnji kraj svake sekunde pobjeći.
To je iskustvo što se tiče guma, sad ne mora značiti da će na nekom drugom skuteru guma koja je meni bila loša biti također loša...to ovisi o x faktora.
Iduću koju planiram stavit je Heidenau K66, dvoumim se samo da li da bude zimska izvedba jer ću biti u pognu i spod ništice
challenbeen:
--- Citat: dr.jazz - 09 Rujan, 2021, 11:12:14 ---Problem je što se sva deformirala, po ravnom mi je zujala i tresla zadnja gume. Sa ovim gumam sam išao na put 2000km, jedva došo živ doma, počela klizat zadnja guma na +38 u ultra blagom zavoju.
--- Kraj citata ---
ma to je bio pretovar na gumi i vjerovatno 40+ stupnjeva i ubio (pregrijao) si gumu u malo vremena. To se i meni desilo na Hoop B02 PRO izvedbi...
Damir downtown 350:
Da li ste jos aktivni na forumu,zanima me detalj oko zamjene zarulja ,konkretno promjene na instalaciji.
Nadam se da ste jos tu.
LP
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju