Općenito > Generalno o skuterima
Yamaha x max 250 kataloška vrijednost
sttipe:
Da li netko zna kolika bi bila kataloška vrijednost yamahe x max 250, iz 2006 godine?
Neudarane i u dosta dobrom stanju, ako išta znači.
Pitam zbog izgrebanih plastika oštećenog 1. tuba, savijenog upravljača, i polomljenog blatobrana, u jednom blažem sudaru. Da li će to bit totalka, (zbog cjena lakiranja) i koja joj je vrijednost?
Savjeti dobrodošli.
balki:
Ja imo nesrecu prije cca 2 godine. Stradalo manje nego kod tebe tj nista od metala ( ;D). Uspio dobit totalku i jos nesto za kacigu, jaknu i hlace...
Skuteru su cijenili vrijednost cca 13000kn.
Sportcity 250 2007.
sttipe:
Koliko ti je plastika stradalo?
Meni samo blatobran, i očešan malo jedan bok.
Tako da su za piturat 2 djela, + jedan tub prominit. Taman je na vagi za totalku. Volan je ćutija vrlo malo, vidi se samo na spoju plastika jedno 5mm razlike "lufta".
Po tvijoj cifri moga bi računat na 10-12 tkn..
Oliverxxx2:
To moraš pitat nekog tko se bavi osiguranjem ako se znate... oni te tablice inače nebi baš smjeli pokazivati...
JogFromYamaha:
Kataloska vrijednost motora se gleda po tablici porezne uprave na koju se kapce procijenitelji od CVH i osiguravajucih kuca.
Generalni princip ti je da u prvih 5 godina gubis 8% godisnje vrijednosti vozila nakon pete godine on pada 4-6%.
Nakon 10 godina starosti vozilo ti nemoze premasiti 30% vrijednosti novokupnje u procijeni pa da je zlatni i nikad cestu vidio.
Sta se tice lakiranja i djelova cesce je lakiranje skuplje od kupnje rabljenih ili novih plastika koje se trebaju lakirati.
I opet za sve kalkulatore ne gleda se cijena di prijatelj prijatelju za 100e pol auta polakira nego se gleda prosijecna cijena neovisne trece firme koja na autu za lakiranje blatobrana uzme 4000-5000kn.
Ono sto je pametno odraditi je da se vozilo vozi na CVH i uplati se procijena vozila i ta procijena vozila je pravovazeca u cijeloj drzavi, mislim da je usluga oko 50kn bila. Nisu neke pare, ali pri prodaji vozila da te neko i kasnije tuzi za defektno vozilo koje si "uvalio" imas papir da se procijenjeno vozilo u ispravnom stanju i da je vrijednost takva i takva na dan prodaje i da je on s time bio upoznat, ako je vozilo pak defektno u papiru je specificirano sta je defektno opet kupac zna sve i nemoze te potrazivati za nista.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju