Pozdrav,
Trebao bih vaš savjet za što bezbolnije rješenje. Nisam vičan mehanici tako da otpada da bilo šta radim sam.
Runner iz naslova teme sam prošle godine najnormalnije odveo na servis, raskopali ga i pokazali mi da je pomiješao ulje i vodu (antifriz).
Dalje ga nisu raskapali da vide kakvo je stanje, jer su me uvjeravali da će bezveze natući radnih sati servisa i troška meni i da je najbolja opcija kupiti cijelu mašinu i samo je zamijeniti.
Što mi savjetujete?
1. da odem na neki drugi servis i da tamo raskopaju, vide gdje je problem i poprave. To je možda i par tisuća kn troška.
(ako netko ima savjet gdje odvesti, okolica Zagreba, Karlovca sam. Možda netko i doma radi to sam?)
2. Kupiti mašinu i zamijeniti. Nisam siguran gdje kupiti, na par oglasa iz njuškala mi se nitko ne javlja.
Kakvo je stanje kupiti u Italiji? Koji bi to tip troška bio?
3. Prodati motor ovakav u kakvom stanju je sada, znači registriran, s upitnim kvarom na mašini.
Cilj mi je prodati motor, na kraju, popravljen ili ne. Skuter je lijepi, znam da ću izgubiti novce na njemu, al šteta da stoji. Meni ionako stiže motor (motocikl) za par dana.
Hvala puno na odg.