Ostalo > Razne offtopic teme :)

Ode nam Matija97

<< < (6/7) > >>

ivano_007:
U nekim trenutcima je bolje zadržat mišljenje za sebe, a ovo je jedna od takvih situacija. Svima je jasno da je brzina bila barem 2x veća od dopuštene (ne znam koliko je ograničenje), al u konačnici 2 života su izgubljena i ne može se ništa prominit, sasvim nebitno tko je kriv. Pametni nek izvuku pouke iz tuđih grešaka, a one malo manje pametne čeka slična sudbina, jbg. I ja znam vozit 10-20km/h iznad ograničenja, ali nikad više. Ne izazivajte sudbinu.

Sve u svemu, meni (a vidim i ostalima) Matija je bia odličan dečko, al šta da radimo... :dontknow:

giannelli:
Svakako je ovdje rijec o podijelenoj krivici.

Prelazak na crveno i prevrza voznja. Sudbina je nekada tako cudna stvar.

matija84m:
Naletio je onaj tko nije postivao semafor!

Pjesaci kao splasene ovce prelaze cestu, gledam ih svaki dan po cjeli dan i cudim se da nema vise stradalih pjesaka.

Ali postoji rijesenje na cestama da se maknu semafori i ogranicenje stavi na 20 km/h za promet. Tako ce vozaci motornih vozila moc pazit na pjesake i bicikliste jer oni ne misle pazit na nista oko sebe.

Corector:
U kojoj god ulozi bio, nikad ne smijes vjerovati drugome, uvijek si daj 2 sekunde da razmislis, a na velikim brzinama na zalost, to nije dovoljno, 80kmh je plafon, odatle krece lutrija i eksponencijalna krivulja djeluje na mnogo faktora, cak i na ugodjaj voznje na 2 kotaca.

challenbeen:
2 života su izgubljena.
Mi tu ništa ne možemo napraviti da ih vratimo, možemo se jedino posvađati.

Jedina stvar koja se može desiti da mi izvučemo pouku iz toga.
Iako sam znao za sve ovo i sam posao koji radim u Hitnoj, opet, išao sam jutros sa posla sa NRG, i išao sam pretjecati kamion koji je išao 90 po ravnome. Bila je ravnica na Pagu i onda je došlo blago penjanje ubrdo. Ja sam automatski sa svojih 140 kg izgubio ubrzanje, te sam išao paralelno sa kamionom francuskih registracija koji me vjv nije ni vidio jer je tipkao po mobitelu, iz zavoja su izašla 2 auta poprilično velikom brzinom. Na meni je u onoj mikrosekundi bilo za odlučiti ili stisnuti obe kočnice i ubacit se između kamiona i kombija, ili forsirati i 99% popušiti frontalku. Sjetio sam se baš ovog događaja i razmišljajući sam shvatio da stvarno nije bilo vrijedno i da si nemam što dokazivati jel skuter može povlačiti ili ne, ili jel imam muda ili ne. Jednostavno nije vrijedno.

Tako da se nadam da ćemo sa Matejevom žrtvom shvatiti da si nemamo što ni sebi ni drugima dokazivati, i da je nekad radije zakasniti 2-10 minute nego uopće ne doći jer iza nas ostaje i obitelj, i prijatelji i ekipa i mnogi drugi.

U gradu, pod sirenama, najbrže što možeš voziti a da stigneš reagirati je 75-80 km/h, vani na županijskim cestama max brzina je 120 km/h. Govorim to iz iskustva svih ovih godina što radim taj posao.
Ekipa, pamet u glavu, zakasniti nigdje nećete.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju