Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Rastavljanje straznjeg amortizera

(1/3) > >>

Corector:
Da li je itko otvarao zadnji amortizer?

Postao sam vjeciti pacenik preloseg ovjesa. Lud sam i spreman sam sam sebi ufazit savrsenstvo zadnjeg kraja. Navikao sam na kriminno los ovjes i kad sam shvatio da ne moram biti izbacen iz zavoja veoma sam zainteresiran za ovu trnatiku.

Pravi amortizer za obicno malo skuterce bi me kostao bar 2 soma kuna. Probao sam kupovat neke i popusio hladetinu.

Problemi koje imam zbog strasnjeg amkrtizera jesu:
- neudobnost i rasturanje
- izbacivanje iz putanje prekongraba
- znato smanjena dinamika voznje jer doslovno iskakuta iz zavoja
- teska voznja u dvoje zbog nekontroliranog gibanja na ravnom

v3kac:
Imam negdje broj jednog gospodina koji se specijalizirao za remont amortizera, uglavnom radi enduro i cross motore, dobio sam broj od jednog mehaničara uslugu osobno nisam koristio ali znam jednog koji je i puna usta hvale, trebaš broj ?

Corector:
Ajde pukni jer dobro je znati. Vec sam za 50ccm odvarivao amortizer i natrag ga vracai nakon olatifikacije, veoma zajeban posao. I druge kerefeke. Ali bih volio slozit si oprugu, punjenje, i promjer centralne sipke odabrati jer sve na trzistu je oreslabo ili kosta previse

v3kac:
Opruge oprugaru ako hoćeš drugu, to smo negdje već elaborirali, po NM ili kilaži idu opruge .

Promjer šipke bu zajeban ili polovnu drugu od nekog over size modela, pa u stroju obradu da se to stavi u mjere, a po mom shvačanju ovaj gospon bi ti to sve skupa mogao skalupiti jel ima odgovarajuče prešice pa se "ne isplati" jebati za jedan ili par komada, koliko sam skužio usluge su mu financijski  dostupne.

Poggiali:
kakva su iskustva sa YSS -om ?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju