Tehnički kutak > Tehnička pitanja

izbaciva vodu na čep posude

<< < (4/5) > >>

muzgavac:
našao sam zamjenski termostat motoforce, jeftinije je 70kuna od originala, ako netko zna isplati li ga se uzet ili da idem na origi za 70kuna više.

matija84m:
Uzmi org termostat jer taj ce podurat.

Bus vidio oce skuter radit kad se osusi. Iako je upitno kakve posljedice su nastale zbog pregrijavanja.

muzgavac:
pregrijavanje? jednom se upalio samo ventilator i spustio mu temperaturu za dvije crtice, nakon toga je skuter vozio bez problema dobrih 200km, nikakvog ozbiljnijeg pregrijavanja nije bilo...nije mi jasno sad zašto se gasi toga uopće nije bilo dok nisam skinuo termostat...nisam spomenuo da mi na spoju usisne grane i auspuha izbacuje bijeli dim onako lagano....

ne znam i kako se nije osušilo sve šta je bilo vlažno pošto je skuter u leru radio sigurno 20 min i još sam ga razvozao na laganom gasu

muzgavac:
možda je problem što mu nedostaje termostat ??? ??? ??? ???

v3kac:

--- Citat: muzgavac - 27 Svibanj, 2021, 21:19:48 ---pregrijavanje? jednom se upalio samo ventilator i spustio mu temperaturu za dvije crtice, nakon toga je skuter vozio bez problema dobrih 200km, nikakvog ozbiljnijeg pregrijavanja nije bilo...nije mi jasno sad zašto se gasi toga uopće nije bilo dok nisam skinuo termostat...nisam spomenuo da mi na spoju usisne grane i auspuha izbacuje bijeli dim onako lagano....

ne znam i kako se nije osušilo sve šta je bilo vlažno pošto je skuter u leru radio sigurno 20 min i još sam ga razvozao na laganom gasu

--- Kraj citata ---

Ako je falilo rashladne tekućine pokazivač temperature nije morao dobro pokazivati.

Ako je termostat sjeban isto nije pokazivač relevantan za pregrijavanje.

Ako je rashladna tekućina prljava nije dobro može ukazivati na puknuće glave.

Dijagnostika..... prvo dobro dobro isprati crijeva pumpu i kanale i hladnjak vodom i deterđentima razblaženim dimerom.

Kad je sve koliko toliko oprano naliti novi antifriz, može i bez termostata, pa vidjeti dali motor radi i kako dali maže antifriz, ako ne diže gas vjerojatno je prdeknuo dihtung glave.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju