Tehnički kutak > Tehnička pitanja
izbaciva vodu na čep posude
muzgavac:
x9 200evolution, izbacuje vodu na čep od posude i diže se temperatura, to jest ide prema crvenom ukoliko ga ne ugasim, u 9.mjesec prošle godine sam stavio novu pumpu vode?? da li je moguće da je već zaribala ili je nešto drugo u pitanju? čini mi se da sam u vožnji čuo kao da je nešto puklo i skuter je zastao lagano, nakon toga je počela izlazit voda.
da li je moguće da je termostat u pitanju i stvara problem kod protoka vode i da li je jednostavno za zamjenit?
ivek_sr:
Jesi ga vozio nekome da ti mjenja ili si sam mjenjao? Jel vodena reparirana ili stavljena rabljena? Možeš probat maknut termostat pa probat, jednostavno je za maknut ga.
Zigas:
--- Citat: muzgavac - 13 Svibanj, 2021, 14:03:06 ---x9 200evolution, izbacuje vodu na čep od posude i diže se temperatura, to jest ide prema crvenom ukoliko ga ne ugasim, u 9.mjesec prošle godine sam stavio novu pumpu vode?? da li je moguće da je već zaribala ili je nešto drugo u pitanju? čini mi se da sam u vožnji čuo kao da je nešto puklo i skuter je zastao lagano, nakon toga je počela izlazit voda.
da li je moguće da je termostat u pitanju i stvara problem kod protoka vode i da li je jednostavno za zamjenit?
--- Kraj citata ---
Mislim, da si si sam odgovorijo na pitanje. Da je termostat prestao radit, to se nebi desilo. :sad1:
muzgavac:
montirao je serviser....što je moglo puknut propeler pumpe vode ili nešto drugo? stavrno nevjerovatno, pa pumpa je bila nova nekorištena....
Zigas:
Imaš antifriz ili vodu u sistemu? Za proverit propeler ili temostat moraš pustit vodu. Za vodenu ako mislim na pravu mašinu imaš samo 3 šrafa, da dodješ do propelera. Ako je vizualno OK. Zaverglaj, da vidiš dal vrti. Ako vrti nije vodena. Onda kad imaš sistem bez vode idi do termoststa. Izvadi ga i ugrij ga fenom, da vidiš ako radi.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju