Izmjeri s onim laserskim termometrom temperature na vodenoj pumpi i na kileru. Ne smije biti iznad 85* po ovoj vrucini.
Treba skinuti termostat ako ga ima. Mozda ti kiler nema dobar protok al to se da vidjeti s tim termometrom jer ako su temperature ujednacene na kileru, pumpi vode i na stjenki cilindra onda dobro sve cirkulira.
Posto koristis skuter u profesionalne svrhe, ti se moras odnositi prema njemu pazljivoje, i moras paziti na temperaturu agreegata i na cudne zvukove, inace ces tako unistiti i Golfa 2 kako ga znaju zdrobiti dostavljaci. Probaj izmjeriti te vanjske temperature sto sam ti rekao, isto bi trebao napraviti bilo tko da sumnja na takve probleme s pregrijavanjem. Dakle to ti je majstorsko savjet, bolje ne moze da krenes u rijesavanje problema, jer ces imati cinjenice na raspolaganju a ne nagadjanja.
Termostat nema , kaze majstor.
Moje misljenje je da je glava motora 150 stepeni. Kad bacim vode na glavu cvrkne voda .
Nemam taj toplomijer laserski. Ali kuciste pumpe jedva da mogu drzati 1.5 sekundu dok kiler mogu drzati rukom mozda 2.5 sekundi. Od cijelog sistema hladjenja nahladnija je ekspanziona posuda , kiler , kuciste pumpe , manje kuciste gdje je osovina pumpe, pa glava( ne mogu pipnut glavu od temperature)
Pazim na skuter jer radim s njim po 8 sati. Ne prelazim pola gasa po ravnici. Uvijek 10 ml vise ulja stavim.
Sutra vam snimim video pa okacim. Znam da malo vise lupetam u prazno ali kad nemam alat za sve.
Jel mi mozete preporucit majstora u Zagrebu koji mi moze pogledat skut?
Na tim mjestima niti ne mozes duze drzati ruku jer idu na nekih 90*.
Ja bi te rado primio, ali evo, ozivljavam jednu Apriliu (od pocetka svibnja), i sad imam jos svoju koja se raspala u sred sezone. Dakle 2 Aprilie = propala godina i sezona. (Dakle necu moci 100% tako da necemo ni slucajno trosit vrijeme niti na oregovore, niti dalje se raspravljat s moje strane, jer sam potrosen i pohaban od tisuca i tisuca upita i molim da se to uvazi.
Extremno sam srecan covek i u planu mi je proc nogom kroz vise Aprilia da se nadoknadi steta.
Evo cekam auto s kukom da zakacim prikolicu pa da odem do Katedrale po Aprilia zakovano g#vn%. To najodvratnije smece koje ne moze uooce voziti u profesionalne svrhe, i vrijeme ce jako brzo pokazati kako sam bio u pravu. A malo duze vremena ce trebati da se iskorjeni taj otpad sa scene i jao privatni vozilo.
Porazen, jer je Aprilia od mene napravila budaletinu i totalnog amaterq, israla se na najjace, cekam strpljivo nekako priliku da dobijem te dijelove u ruke i da konacno na novo slozim Apriliu, i kad je pokusam upaliti, da ona meni, kao i svaki jebeni put do sada, NIKADA ne upali. E to ce biti mega projekt koji ce kostat barem 2000kn, a rezultat ce biti hrpa smeca i novih dijelova koji nikad nisu upalili jer nmje nemoguce. Veselim se tom cinu, jer to ce biti prvi skuter koji je vilo nemoguce upaliti a povukao je novaca vise nego ijedan drugi do sada. Samo Aprilia bajo moj.