Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Vakum pumpa
Rayden:
Nisam promijenio majstora skuter je bio kod njeg 2 tjedna i tek ga danas dobio nazad.
Zar smije kuciste biti toliko vrelo? Ili je normanlo da bude super vrelo?
Mislim da sam negdje procitao da je radna temp oko 70 - 80 stepeni . ovo mi se cini puno vise...
Corector:
Izmjeri s onim laserskim termometrom temperature na vodenoj pumpi i na kileru. Ne smije biti iznad 85* po ovoj vrucini.
Treba skinuti termostat ako ga ima. Mozda ti kiler nema dobar protok al to se da vidjeti s tim termometrom jer ako su temperature ujednacene na kileru, pumpi vode i na stjenki cilindra onda dobro sve cirkulira.
Posto koristis skuter u profesionalne svrhe, ti se moras odnositi prema njemu pazljivoje, i moras paziti na temperaturu agreegata i na cudne zvukove, inace ces tako unistiti i Golfa 2 kako ga znaju zdrobiti dostavljaci. Probaj izmjeriti te vanjske temperature sto sam ti rekao, isto bi trebao napraviti bilo tko da sumnja na takve probleme s pregrijavanjem. Dakle to ti je majstorsko savjet, bolje ne moze da krenes u rijesavanje problema, jer ces imati cinjenice na raspolaganju a ne nagadjanja.
SCANIA R500:
--- Citat: Corector - 24 Lipanj, 2021, 19:21:28 ---Izmjeri s onim laserskim termometrom temperature na vodenoj pumpi i na kileru. Ne smije biti iznad 85* po ovoj vrucini.
Treba skinuti termostat ako ga ima. Mozda ti kiler nema dobar protok al to se da vidjeti s tim termometrom jer ako su temperature ujednacene na kileru, pumpi vode i na stjenki cilindra onda dobro sve cirkulira.
Posto koristis skuter u profesionalne svrhe, ti se moras odnositi prema njemu pazljivoje, i moras paziti na temperaturu agreegata i na cudne zvukove, inace ces tako unistiti i Golfa 2 kako ga znaju zdrobiti dostavljaci. Probaj izmjeriti te vanjske temperature sto sam ti rekao, isto bi trebao napraviti bilo tko da sumnja na takve probleme s pregrijavanjem. Dakle to ti je majstorsko savjet, bolje ne moze da krenes u rijesavanje problema, jer ces imati cinjenice na raspolaganju a ne nagadjanja.
--- Kraj citata ---
mrale ja sam izmjerio 90 na celindru jučer....😶... Kazaljka pokazala malo iznad trece crtice...... 65 na kileru...
Rayden:
--- Citat: Corector - 24 Lipanj, 2021, 19:21:28 ---Izmjeri s onim laserskim termometrom temperature na vodenoj pumpi i na kileru. Ne smije biti iznad 85* po ovoj vrucini.
--- Kraj citata ---
Termostat nema , kaze majstor.
Moje misljenje je da je glava motora 150 stepeni. Kad bacim vode na glavu cvrkne voda .
Nemam taj toplomijer laserski. Ali kuciste pumpe jedva da mogu drzati 1.5 sekundu dok kiler mogu drzati rukom mozda 2.5 sekundi. Od cijelog sistema hladjenja nahladnija je ekspanziona posuda , kiler , kuciste pumpe , manje kuciste gdje je osovina pumpe, pa glava( ne mogu pipnut glavu od temperature)
Pazim na skuter jer radim s njim po 8 sati. Ne prelazim pola gasa po ravnici. Uvijek 10 ml vise ulja stavim.
Sutra vam snimim video pa okacim. Znam da malo vise lupetam u prazno ali kad nemam alat za sve.
Jel mi mozete preporucit majstora u Zagrebu koji mi moze pogledat skut?
Tomma:
Javi se s foruma Dariu!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju