Općenito > Propisi

Ovakve stvari se samo desavaju kod nas..

<< < (4/6) > >>

challenbeen:
Yasuni R za 300 kn ... jako je jednostavno to za napravit. Prvo mora bit sve stock a poslije se čunira.Ne vidim problem u tome?!
Mozes krenuti polagati 6 mjeseci prije (upisati autoskolu) za A kategoriju, ali upis A kategorije je poslije završetka 24 godine. Mene su zahebali, ja sam taman polagao A2 kat sa 22 godine i taman su to ukinuli da dobijes A za 2 godine xd katastrofa.
Možeš položit A1 sa 18 godina pa sa 20 godina polagat za A kat jer ima 2 god A1 :D

Nikola46:
Davno prije je bilo moguce poloziti sa 16 A kat., ali u vozackoj do 18 godine imas upisano ogranicenje na 125ccm. Od kada su uvedene ove pod kategorije, nema vise "dobivanja" vece kategorije sa navrsenim godinama.

Sa 16 mozes polagat A1 kat., sa 18 A2 kat. i sa 24 A kat. Iznimka je jedino da ako imas A2 dvije godine onda mozes polagat A kategoriju i prije 24

luna500rr:
Ja sam kupio novi reverse za SR morini, stigao mi je s papirima za atest i takvog s papirima sam ga i prodao kasnije vamo na forum. Nisu mi ga htjeli niti pisati u prometnu neg su mene uvjeravali na tehnickom da je to zamjena za serijski i da ne trebam ništa, makar sam im dao papire i sve. Sve ovisi odakle si. U nas nema puno skutera a još je manje ljudi koji se kuže u to. Ako skuter vrišti od okretaja predpostaviti će da je friziran i onda su problemi. Ako je tih i normalno voziš po glavnoj prometnici barem, nikome ništa.

Ferly:

--- Citat: challenbeen - 04 Travanj, 2021, 15:45:58 ---Možeš položit A1 sa 18 godina pa sa 20 godina polagat za A kat jer ima 2 god A1 :D

--- Kraj citata ---
Vjerojatno si mislio na A2, ne na A1 - 125ccm

kuckuckoje:
Evo ljudi da se javim, prosao danas izvanredni tehnicki, bilo je malo drž pa nedaj. Dosao danas u policiju ujutro i trazio prometnu opet.. Gospođa sto radi na salteru me pitala sta ce ti prometna i pocela me ispitivat kao da je inspektor a ne da radi na salteru.. ja rekao danas u 13h sam dogovorio atest za spuh. Prometnu mi nije vratila.. Tablicu nisam ni trebao nositi, makar su me prosli put izdrkali da trebam. Isfotokopirala mi je prometnu i lupila zig da mogu otic na atest, da bi nakon atest se trebao javiti njoj da mi da prometnu tj nakon sto dode potvrda da je spuh atestiran mogu dobit prometnu nazad. Da bi dosao na atest u 13h i poljubio vrata jer imam bocnu nogaru a ne tvornicki stender(zadnji kotac mora bit u zraku jer nema neutrala, mora se razvrtit). Tu sam vec izgubio zivce jer sam se naslagao svega od zmigavaca do mjenjanja prednjih ledica,blokada na prekidac, nosac tablice, picke materine da bi sve bilo "legalno". Zovem skuter dijelove,magdica, nema koga nisam zvao, nema nitko stender tvornicki. Nakraju sam odustao od atesta dok ne nabavim stender, ako netko slucajno na forumu ima za prodat ili posudit neka se javi  :help: . Otisao kuci, stavio tvornicki spuh, krenuo prema tehnickom i rekao kud puklo da puklo. Nisam prosao iz prvog pokusaja nazalost jer mi je falilo mačje oko ispod tablice i skuter je isao 52 na valjcima... Dok sam testirao bio tu blokadu nisam racunao da nece biti otpor zraka navaljcima i skut je isao samnom 45, a macje oko iskreno zaboravio sam skroz. Bilo je vec pola 8, do 8 radi vecina CVHa, brzo pun gas u prvi tokic po macje oko, namjestio blokadu na broj 2, nasao ispod sica neki komad plastike poljepio obostranu traku i zakeljio macje oko ispod tablice. Vratio se 15 do 8 do CVHa, nije bilo nikog. Na valjcima je isao 43 ali mu je dusu vadio(zbediro sam se kad sam vidio sta mu radi), jedno 6 7 puta ga je stiskao pun gas, kao da je ocekivao da ce odjednom brze ici haha, kaze sve uredu, prosao si. I eto to je to..
E da zaboravio sam napomenut u pitanju je sr50 05 Factory R ako netko ima stender pls, treba mi doslovno na 1 jedan da atestiram Gianellija i skidam ga, prodat/posudit ne bitno platit cu za uslugu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju