Odlucio sam zmenjat diskove na skuteru i u Motomaniji kupio od EBC-a sinter plocice i "valoviti" zadnji disk. Naknadno je ispalo da mi nemogu narucit iste prednje diskove jer ih nema na stanju kod proizvodjaca
Naso neki njemacki shop na ebay di im je pisalo da imaju 10+ komada raspolozivih i platio ali ih vec 13 dana nisu "shipali" pa vjerujem da i oni imaju problema s dobavom. Pisao sam mail i EBC-u ali ne odgovaraju...
Sogi projektira u CAD-u i reko je da mi to 2D sprojektira bez problema sam da mu na skener stavim EBC zadnji disk (240mm) i originalni prednji disk 260mm. To od 6mm inoksa cu dat nekom da mi zreže laserom ili waterjetom i na planskoj zbrusi na 5mm...
...e sad problem: Koji inoks kupiti? Googlanjem sam doso do toga da bi 410 bio dobar izbor al bi morao bit toplinski obrađen (kaljen) navodno. Skoknut cu sjutra do Inoks centar Sesvete provjeriti sta imaju i sta predlazu jer znam da oni prodaju "na malo". Strojopromet sumnjam da ce htjet rezati ploču nego ce nudit samo cijelu.
Ako imate savjet za materijal, termicku obradu ili znate tvrdoću na koju to treba kaliti bit cu zahvalan.