Tehnički kutak > Garaža
Yamaha Aerox R 1998 - restauracija
avr freak:
--- Citat: challenbeen - 29 Lipanj, 2021, 10:04:34 ---Baci pogled na 3 stranu :headbang:
--- Kraj citata ---
Vidio sam i dalje stojim iza svoje rečenice.
Nisam rekao da nije dobro- da se ne vidi pomak i trud, nego kad je već sve okrenuo i napravio, stavio novo, zašto ne pretapicirati u isti materijal da ne bude fljekav? Na njemu je da odabere, ja iznašam svoje mišljenje jer bude sve tip top i onda vidim sic. (bočnu plastiku "kobni čošak" ne vidim ajde, nije tako upečatljiva 8))
@Budy_94 nemoj se obeshrabriti sad, ne mislim ništa loše, lijepo je i uređeno- samo naprijed. :icon_thumright:
robyakarider:
ovo sjedalo mi je prst u oko na toj boji
novi crni skaj i gas
Poggiali:
tu bi pasal sic od crne alkantare :D dok se nebi izlizao
Budy_94:
Ljudi hvala svima na komentarima i podršci još jednom da sad ne odgovaram svakom posebno.
Što reći za ovakvu podršku, odmah sam imao volje otići korak dalje pa sam ovih dana
pobrusio i lakirao još neke dijelove koje nisam namjeravao itd...
Što se sjedala tiče budem ga u neko dogledno vrijeme dao tapecirati. Sada trenutno ne mogu dok
se ostale stvari ne riješe na roxu kao što su kočnice..
--- Citat: avr freak - 29 Lipanj, 2021, 11:06:17 ---
--- Citat: challenbeen - 29 Lipanj, 2021, 10:04:34 ---Baci pogled na 3 stranu :headbang:
--- Kraj citata ---
Vidio sam i dalje stojim iza svoje rečenice.
Nisam rekao da nije dobro- da se ne vidi pomak i trud, nego kad je već sve okrenuo i napravio, stavio novo, zašto ne pretapicirati u isti materijal da ne bude fljekav? Na njemu je da odabere, ja iznašam svoje mišljenje jer bude sve tip top i onda vidim sic. (bočnu plastiku "kobni čošak" ne vidim ajde, nije tako upečatljiva 8))
@Budy_94 nemoj se obeshrabriti sad, ne mislim ništa loše, lijepo je i uređeno- samo naprijed. :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Zahvaljujem na prijedlogu za sic. Neću se obeshrabriti. Kritike su isto dobrodošle kao i pohvale :icon_biggrin:
--- Citat: zvonkec92 - 29 Lipanj, 2021, 10:19:10 ---Budy, kolko si platio bendix i jel to org yamaha ili neki zamjenski?
--- Kraj citata ---
Bendix sam platio 90 kuna. Nisam baš zadovoljan, blokira prilikom paljenja.
Zamjenski je, ne znam koja je marka naručio sam sa skuterdijelova. Činio se
dosta dobre izrade ovako odoka ali ne radi kako treba pa ti ga ne mogu preporučiti, uzmi original ipak ako ti treba bendix.
Radilo se dosta sitnica ovih dana pa nisam htio sve slikati posebno. Čistile su se i podmazivale sajle, opran je spremnik goriva, zamijenjeni ležajevi volana.
Kupljene su i neke sitnice kao što je nova ngk lulica, sajla gasa i plastični zupčanik koji je spojen na sajlu, a pokreće ga ručka gasa.
Sve je montirano i sad je gas lagan te nema praznog hoda.
Neispravna je bila i špina/slavina goriva na rezervoaru pa sam i to morao kupiti novo :angry9:
Skuter je upaljen prekjučer i odradio svoje prve taktove na 3% mješavini.
Radi neloše, pali hladan i topal na zub.
Postavke karba su sada serijske tj. onako kako phgb 21 DS dolazi u paketu.
Ler dizna 50, glavna 92, igla w7
Navedeni setup karba je prebogat za prerađeni airbox kakav imam, svjećica hladna pa rad na leru nije baš najbolji, šaraf smjese slabo reagira na odvrtanje/zavrtanje.
Glavnu diznu možda i ostavim za prvu ruku na 92 ako ne bude previše troksanja.. ler diznu stavljam 46 jer 50 zalijeva svjećku baš previše
Slaganje se bliži kraju pa evo i malo slika novih dijelova i još uvijek nedovršenog skutera.
Neki dijelovi na skuteru stoje nakrivo pa ne zamjerite, većina toga nije još zavidana i učvršćena kako treba :icon_biggrin:
zvonkec92:
Kakva perverzija jbt 😮
E kaj se tice blokiranja bendixa, ista stvar se i meni desavala neki dan kad sam stavljao novi zamjenski jer je veliki zupcanik sa novim iglicastim isao jako tesko na blok i nije se dao okretat pa sam vratio stari org a onaj drugi dio sa valjcicima stavio novi kineski i tada je tek sve bilo oke, usput pleša te ošišao gle kolko sam ja platio kineski bendix
https://www.motor-x.com/backstop-starter-13mm-71-teeth-yamaha-jog,p.html
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju