Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner 70ccm
KEEWAY:
Malo cu napisati o skuteru..
...nakon sto sam ga uzeo, detaljno ga rastavio, ocistio sve sto sam mogao, popravio sto se dalo, skuter sam sastavio, od novih dijelova uzeo sam jedino disk pločice vodenu pumpu i set dihtunga cilindra (jedva nabavio za trophy 70ccm, msl da iz slovenije preko cilinder.si)
Plastike su bile stvarno katastrofa, minimalno 4 sloja farbe bilo na njima, krpane stakloplastikom, nosači svi popucani, i isao sam na to samo da slozim i registriram te kasnije u uređenje plastika.
Međutim, nakon sklapanja svega i nakon prijeđenih cca 500km procurila vodena pumpa :angry9: i nista, reko nesto sam zenuo ajde sve ponovo, mašinu na panj, sve rastavim kad vidim semering vodene pumpe pojeo osovinu vodene :drunken_smilie:
Uzeo novi set vodene pumpe original piaggio u ami trade Karlovac, sve slozim i nakon samo 100km opet isto, gumeni semering pojede željeznu osovinu vodene pumpe :dontknow:
Vec sam tu poceo lagano gubit strpljenje i ajde uzmem opet novi set ovaj puta u jednoj drugoj moto trgovini, slozim sve i ok.
I tako je gilera odvozila cijelo ljeto, lagana voznjica po kraju, na kupanje, cugu i tako dalje bez tehničkog !
U jesen mislim da je to bilo 2015 godine, dođe frend kod mene, nesto radimo i kroz pricu dodjemo do skutera kao ocu prodat, zna da je sve slozeno, ne curi vise voda :toothy12: i reko ma ajde, dosta mi bilo serafanja i prodam ja njemu skuter.
Nakon godinu dana, na kavi, kaze frend procurila voda na skuteru :laughing9: :laughing9:
Objasnim ja njemu sto sve treba napravit da bude miran barem neko vrijeme kad on meni ponudi nazat skuter za istu cijenu koju sam ga ja njemu prodao i naravno ja ga opet kupim nazat.
I opet, dosla zima, sve u dijelove, i sve ispocetka, ovog puta se bas detaljno pazilo na sve prilikom sastavljanja.
Vodena pumpa orginal piaggio i corteco semering sa 2 opruge (vozi i dan danas) te novi semerinzi radilice, lezajevi, prijenos, ...
Od jednog prijatelja iz Karlovca, uzeo sam kompletnu gileru za dijelove (ditech karburator ne zavrseni projekt) najvise zbog dobrih plastika i prednjih vilica te ostalih sitnica - Hvala Dalibore :)
To bi ukratko bilo to, naravno, stavit cu slike da vidite kako je to bilo i kako skuter danas izgleda, inace, zadnji detalj je zavrsen 2019 godine
:hello:
KEEWAY:
--- Citat: matija84m - 25 Siječanj, 2021, 20:51:31 ---Znam tu tuznu pricu preko drugih izvora.
Znaci ti si kupio novi polini sport ili prijasnji vlasnik?
Kao ide polini naspram tropyu?
--- Kraj citata ---
ja sam kupio novi polini, trophy doma stoji i ceka neko bolje vrijeme
ide dobro, ja imam 95+ kg i sasvim solidno me vuce, ja zadovoljan kako ide
matija84m:
Uh bilo je tu svega znaci.
Ovo za vodenu mi bas cudno da nova orginal tako brzo pusti :dontknow:
Steta kaj je ta karika pukla, ajde mozda ces se barem sa polinijem navozit sada :icon_thumright:
A Dalibor je imao tih plastika pun tavan kao da ih proizvodi. Jos bi si boju izabrao ako treba. :icon_thumright:
KEEWAY:
--- Citat: matija84m - 26 Siječanj, 2021, 02:47:43 ---Uh bilo je tu svega znaci.
Ovo za vodenu mi bas cudno da nova orginal tako brzo pusti :dontknow:
Steta kaj je ta karika pukla, ajde mozda ces se barem sa polinijem navozit sada :icon_thumright:
A Dalibor je imao tih plastika pun tavan kao da ih proizvodi. Jos bi si boju izabrao ako treba. :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
svega bilo, imam slike vodenih pumpi kako to izgledalo :toothy12:
mozda i bolje da je pukla, ovako znam na cemu sam :laughing7:
bio sam na tavanu kod njega, jaoo :toothy12:
KEEWAY:
Idemo dalje:
vodene pumpe:
corteco semering :headbang:
ovako se kvačilo uredi trajno: :laughing7: :laughing7:
trophy s novim dihtunzima:
posto ovdje fali komad malog bloka, trebalo je upotrijebiti lemilicu :toothy9:
Navigacija