Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Cpi Hussar 50 2T nema iskre

<< < (6/7) > >>

Deni999:
Ee bok evo da se javim znaci skinuo sam crnu traku s onih žica sta idu od cdi-ia do brave i malo dirao po žicama i onda mi je bacio iskru na kratko i ja zavidao svjecicu i upalio mi je na sekundu. Nakon toga vise nije bilo iskre. Znaci vjerovatno je negdje zica ogoljena. Sad sam stavio akumulator da mi se puni jer se sad ispraznio pa cu probati ponovno kasnie. Takoder kad sam skinuo tu prvu crnu izolaciju na nekim zicama je bila jos dodatna izolacija crna i tu bi se iz jedne zice granale po dvije dalje. Sad je li to serijski tako ili je netko radio po tome nesto ?

Deni999:
Sad nema sanse da opet dode iskra. Sve sam opet dirao i gledao ali nigdje da vidim problem. Znaci on je bacio iskru cim sam skinuo izolaciju i nakon toga opet nista evo vec 2 sata sam gledao oko njega ali nista za poludit.

gavranpero:
Pazi da dugim verglanjem ne središ anlaser. Ispitaj žice unimjerom.

Deni999:
Evo mene opet. Gledao sam zadnja dva dana oko skutera ali opet nigdje pomaka. Izgleda mi da su žice svugdje citave i nigdje ne vidim skinutu izolaciju ili slicno. Problem je taj sto skuter sad nekad baci iskru npr 6 puta zaredom i onda je izgubi. I onda probam ponovno za par sati i opet ista situacija a ponekad ni nakon par sati nece. Sto mogu jos da provjerim jer me je izludio vise i neznam sto dalje da vidim ?

DeWWonG:
Imao sam slican problem gdje nekad baca iskru bekad ne, isto sam kao i ti mjenjao bombinu, kabel, svjecicu, cdi nije bilo pomaka. Na kraju je na magnetu bila odlemljena zica koju sam zalemio al opet je radio isto pa sam zamjenio cjeli stator i radi super. Sad najlakse je ispitati to multimetrom, odvojis plavu i crnu zicu stavis multimetar na ac gurnes pipke i vidis dobivas li napona od 30 do 60V, ili izmjeris otpor sa svakog pipka tako sto stavis u crvenu zicu jedan pipak a drugi negdje na motor otppr treba da na tim zilama pokaziva negdje 200,300oma, a na drugim kontaktima oko 0.5 ako imas 0 oma onda imas proboj na statoru i moras uzeti nov. Ako nemas multimetra uzmi zarulju od motora 12V stavi na svaki pipak npr jedan kontakt na crvenu zicu drugu na motor negdje ako svjetli pri paljenju ispravan je stator. Vjerovatmo ce ti crknuti zarulja posto je ona za 12v a stator daje 40,60 al ce bar prosvjetliti.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju