Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Cpi Hussar 50 2T nema iskre
Deni999:
Pozdrav imam problem s navedenim skuterom. Znaci motor je vozio normalno i jedno jutro mi se ugasio sam od sebe u vožnji. Odmah sam pogledao svjećicu i vidio da nema iskre na svjećici. Probao sam promijeniti svjećicu i nije bilo do toga. Onda sam pokusao iskljuciti džek od brave da nije slucajno do toga ali ni tada nije bilo niti iskre. To jest tocnije mislim da kad sam odspojio bravu da je bacio slabu iskru par puta u pocetku i onda vise nikako. Danas sam kupio novu bobinu i kabel od svjećice i evo sam promijenio ali izgleda da nije ni do toga. Sto mislite sto bi mogao biti razlog ne bacanja iskre. Probao sam jos skinuti magnet danas ali nisam uspio jer je magnet dosta zapekao te nisam mogao vidjeti namotaje. Znam da bi jos moglo biti do Cdi-a i do namotaja ali ne bih htio kupovati bezveze ako nije do toga kao i do bobine. I da li je moguce da se namotaji ili Cdi samo tako od sebe pokvare. Je li moguce da je jos u necemu problem. Da napomenem svjetla, alnaser, i sva signalizacija radi ali iskre nema.
matija84m:
Dobro si rekao, cdi i namotaji nekad jednostavno crknu sami od sebe.
Prvo bi trebalo ispitat ispravnost namotaja i pickupa. Ako je i to uredu onda je cdi crko
Deni999:
Nemam u sebe multimetar pa sam mislio kupiti ovih dana. Vidim na internetu da imaju vec neki od 200kn pa me zanima da li je taj multimetar dovoljan za ispitat namotaje i ostale stvari za na skuteru ili je potreban bolji multimetar jer ne bih htio trositi sad previse novca na skupi multimetar
aragonY:
Ne treba ti nikakav fensi smensi multimetar, mjeriti ces otpor namotaja/pickupa i to je to.. da uzmes najjeftiniji neces pogrijesiti.
A ako ti je dc struja onda ta sema sa skidanjem dzeka sa brave ne funkcionira..
Deni999:
Sta bi trebalo napraviti ako to sa skidanjem džeka brave ne funkcionira čisto da probam danas još i da ga brava ili killswitch ne zezaju ?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju