Pozdrav,novi sam na forumu
Imam problem s runnerom 50 sp 2008 godiste ako ima neko iskustva da mi pomogne
Imam problem vec pola godine nece da pali i ako upali ugasi se nakon 10s,ugusi se i nema sanse da ga upalim vise,nije mi dolazilo gorivo do svjecice cistio sam karburator min 10 puta ali bezuspjesno nisam ga 5 mjeseci palia i odliculim prije par dana malo se pozabavit tim i krenem:
Da navedem o kojem se karburatoru radi ,,Delorto PHVA 17.5 ID'' serijski od rannera
1.Prvi dan:
Klasika ciscenje svjecice ali bez učinka
Primjetim dok ga verglam da mi curi gorivo na karburatoru da budem precizniji ona (gumica dihtung)na onoj plastičnoj časici od karburatora vjerovatno je vrijeme pojelo pa je popustila,nesto sam tu improvizira i nesto stavia dok nekupim novu gumicu i krenem da ga palim na kurbulu ali se opet izgasi nakon 10s i skuzim da sam lose napravia tu improviziranu gumicu presiroku i zaustavlja mi plovak koji je unutar te časice sredim to i upali brzo namjestim štelgas jer je bio prejak onaj drugi nisam dira za smjesu ili zrak sta je vec on mi je na 1,5 kruga odvijen i sve super vozi se bez problema pali ugrijan
2.Dan
Upali ali se opet izgasi nakon 10s
Ocistim karburator detaljno s benzinom propuvam ga kompresorom jer je bio necist sastavim ga ali bez one improvizacije i krenem palit upali bez problema radi ona normalno sve necuri gorivo na karburatoru i kod ponovnog paljenja
3.Dan
nece da upali curi gorivo opet iz karburatora na onoj gumici od časice,ali primjetim tu jos nesto da mi nedolazi smjesa do svjecice odlucim vratit onu improviziranu gumicu i kurblam bez uspjeha posto sam ispraznija akulumator nisam moga verglat izvadim svjecicu mokra ocistim je vratim i krenem kurblat oce nece upalit i spojim ga preko kablova na auto i upali ali sam ga mora verglat 10s i gas na pola dati stelgas mi je bio slab i mora sam ga pojacat i sredim to radia je bolje nego ikad ostavim ga da radi pola sata na nogari i izgasim ga i vratim se nakon 2 sata da ga upalim upalia iz prve
4.Dan
Ista stvar upalim ga radi 10s i nakon toga ga nisam uspia upalit gorivo mi opet krenulo curit iz karburatora
Skinem svjecicu crna mokra od smjese vratim je krenem pali nece i tako par puta skinem ocistim i nema sanse upalit ispraznia sam akulumator verglajuci ga provjerava sam baca li svjecica iskru u tome nije proble baca iskru.
Primjecujem da mi previse smjese (goriva) dolazi do svjecice, svjećicaa mi nakon kurblanja ili verglanja bude skroz mokra skinem je i na prazno kurblam vidim da mi baca gorivo kroz izlaz iz svjecice previse toliko da mi nakon jednog kurblanja prsti budu mokri a drzim ih 5cm udaljeno od ulaza za svjecicu.
Pokusa sam namjestit smjesu s onim šarafom za protok zraka ili smjese cemu vec sluzi ali bezuspjesno opet isto previse goriva do svjecice dolazi i nece da upali
Prije 7 mjeseci na motoru sam prije svih ovih događanja mjenjao sljedece:
Prirubnicu serijska jer je ispucala
Remen serijski
Valjčić serijski i klizace one 3 plastike
Spuzvu filter zraka trazio sam serijski dali su mi malossi crveni
Svjećicu rn1c
Motor je isao okee nakon ovih izmjena i onda je odjednom nakon mjesec dana krenuo zezat.
Ako neko ima iskustva u cemu je problem pomoga bi mi puno da se ja nezezam vise s tim