Ja sam non stop u tkz. terenskim cipelama i to po 12h dnevno.
Probao sam sve zivo, od Alpine, Adidasa, Adidas Terrex i Goretex, Karimor, Salomon.
To sve meni ne izdrzi 1.5mj, sve pocne pustat vodu ili đon nestane.
Najbolja cipela koja je bog bogova je Planika, drugovi slovenci to rade i to su tako dobre i udobne cipele da je to cudo, njihov Vibram najvise traje i te cipele i kad se don podere ne pustaju vodu, skupe su ko sam vrag ali vrijede za 10 Terexa.
Ajmo sad o Adidas Terex sa Conti đonom, to je takvo smece da vece smece ne postoji, tvrde da nemos nit u njima 6h u komadu, po hladnoci ne osjecas prste, a da ne govorim kako se u njima noga znoji i to samo u njima, znaci ne pustaju vodu, a noga je mokra.
Nagore potrosenih 800kn u životu, u ducanu ih prestavili kao najbolje moguce cipele. Planika je za njih svemir i to onaj neistrazeni.
Salomonke su isto jako dobre ali samo kao tenisice, ove terenske pustaju vodu nedo bog malo snijega gotovo. Ali su udobne i u normalnim uvjetima dugotrajne.
Alpina su ok ali neudobne kao i Adidas ali kozni modeli, ove plastikaner modele ne koristim jer je to expres lonac za noge, tu ne pomaze ni jedan sprej.
Znaci od planinarskih cipela, mislim na niske za svaki dan, najbolja je Planika. Eto to je moje misljenje pa tko hoce poslusat vidjet ce o cemu pricam.
I da, nema do Vibram đona, ove Michelin i Conti se mogu sakrit Vibramu, em tvrdi em si na ledu pokojni, strgao nogu zbog Contia pa znam najbolje