Tehnički kutak > Garaža

Gilera Runner 172 AC

<< < (97/105) > >>

Corector:
Ubrzo nakon novog preslagivanja ces saznati je li ovo misterij ili ne. Sumnjam da ces to opet dozivjeti, rijedak slucaj, a mnogo bi voljeli da je samo lezaj otisao sto je rijetkost, jer uvijek je nesto mnogo skuplje.

Ona fora s utisnutim zupcanikom uljne, neki su vozili i nakon godine dana, krak radilice je lamatao da je se malo culo dodirivanje bendiksa na 50tki. Teoretski, havarija bi se trebala desiti jako brzo.

challenbeen:

--- Citat: igor.sb - 02 Studeni, 2021, 09:30:26 ---Jel citas ti, ne postoji drugi lezaj osim ntn za bb

Nema  :dontknow:

--- Kraj citata ---

ja sam samo rekao što sam vidio u zadnjih mjesec dana. Čudno da nema nijedan ležaj za BB

ljubo46:
Evo malo slikica
Sve ocisceno i spremno za montazu

Zupcanik

Klip ociscen od cade, cilindar je ok. sve podmazano

dario007:
To sto je radilica nova ne znaci da je dobro centrirana,Malossi radilice od 600e nisu bas najbanije centrirane,tako da...Osobno sam kupio vise komada RMS radilica koje su tolko van centra bile da su krakovi bacali 2mm.

Zupcanik nemrem razaznat sa slike,prođi noktom,ako se ikakav prijelaz osjeti nije dobar.

Debalans i vibracije strgaju kavez,kavez nikad nece puknut od udarca ili opterecenja,jer on samo drzi kuglice na mjestu,nikakvu silu ne trpi.

mic:
Složio bi se sa Dariom vezano za centriranost radilice.
Usudio bi se reći da ne bi bilo loše prije svakog sklapanja blokova nabaciti prvo radilicu u stalak za centriranje i komparatorom provjeriti postoje li odstupanja.
Sa skuter radilicama nemam toliko iskustva ali sam centrirao jednu radilicu od svog automatika i jednu radilicu od stare yamahe gt80.
Ne bi htio da ispadne da nešto pametujem jer stvarno nemam iskustva ni znanja poput vas starih forumaša, samo iznosim neka zapažanja.
Tada sam shvatio koliko sitan udarac čekićem po utegu radilice radi zapravo veliki pomak kad se gleda odstupanje.
Također malo sile nasuprot bolcne na radilici lako "uštine" radilicu i uzrokuje ekscentrično gibanje krakova.
Iz nešto sitno iskustva zaključio sam da su radilice zapravo jako nježni elementi iako se tako ne čini na prvu te svakako ne bi bilo loše provjeriti centriranost.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju