Tehnički kutak > Garaža

Piaggio NRG MC3 DD LC 2003 by Challenbeen

<< < (170/172) > >>

challenbeen:
Kad doslovno nemaš što raditi na skuteru, pa ideš mijenjati ulje u getribi nakon 900 kilometara hahahaha   :icon_scratch: :icon_thumright: :help:

challenbeen:
Fotke su krivo poredane. Naime, što mogu svjedočiti:
Gradacija ELF i Motul ulja je ista, 80w90

Do sada je bilo Motul (ovlašteni Piaggio Pag), a izvadio sam ga van, i stavio ELF koje mi je prodao Piaggio ovlašteni servis u Zadru. Nakon 500 kilometara motul ulja koje sam promjenio oko Uskrsa, getriba bi mi počela proizvoditi čudne zvukove. Mislio sam čak da je ležaj otišao. Naime, zato sam i išao promijeniti ulje, i svi čudni zvukovi su nestali. Da nastavim dalje, kako sam ulio motul ulje u getribu, primijetio sam, možda, ne znam sad, neću se zakuniti ali imam osjećaj da sam išao koju trunku sporije. Poslije sam stavio i 140/60/13 gumu, i skuter je postao još tromiji, ali to sam svakako očekivao. Promjenom Motula i stavljanja ELF ulja, dobio sam opet žilavost, manje zvukova i ajmo reć, neko mini osjetno ubrzanje. Ja ne znam jesam blesav totalno, ali to sam primjetio. Eto, ako kome pomogne...

Sjećam se da ste govorili kako je Motul ulje preskupo, al bome... Možda cijena ipak nije opravdana. To je moj zaključak.

Deki.:
Stavi ATF kako Zvonkec radi.
Ja sam u autu imo dugo ATF u getribi i puno se ljepše šalta. Nije bilo razlike ljeto zima. Kad sam stavio 75w90 kao da ručica ide kroz neku kašu

challenbeen:
ATF ili hipenol pitanje je saddd

zvonkec92:
ATF, ja to trpam u sve svoje skutere, nijednom ne zuji ni ne rosta getriba a 5x lakse se vrti...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju