Tehnički kutak > Garaža

Piaggio NRG MC3 DD LC 2003 by Challenbeen

<< < (116/172) > >>

challenbeen:
Mislim da se raspao kavez. Po blokovima di je magnet vidili su se tragovi metala... šuškaju brutalno... ne znam što bih rekao al eto. Vadit će se sa radilice za koji dan, nemam izvlakač pa ću ga odnit kod frenda u Zadar

Znam da je Koyo Japan, ali kako bi objasnio SUHI koji je najbolji u mehanici skutera:
"Koyo Japan je najbolji, ali ove dimenzije ležajeva na 70cc skuteru Nm okretni moment ubija ležaj i ležaj rastura radilicu." ; tako da me nimalo ne čudi da se raspao ležaj... tko zna jel još pri slaganju bilo tuckanja po njemu itd.. jel

ljubo46:
Ne smeta tim lezajima nikakvi Nm ili okretaji. Ono sto im smeta je nestrucna ugradnja, lose podmazivanje, pregrijavanje, vlaga, losa radilica i sl.

Corector:
Mi bi rekli moment. A posto je receno, okretni moment, ee to je drukcije od drugih, i istina.
Kad smo vec kod toga, upravo suprotno. Lezaji vise trpe zbog okretaja i snage, a imamo i vibracije kao nuspojavu. Jednostavno usporedis 2T masinu s rezo spuhom i bez nje. Ili pak, kad su dizel motoru otisli lezajevi radilice, dok kod benziskih toga ima?Naravno, ja se slazem da je sve ovo suprotno, ali cisto da iznesem stavove vecine i cinjenice.

Eh da, i imas tu napetost lezajeva prilikom montaze koju treba maksimalno otkloniti, a ima tu i dosta potencijalnih nezgodnih situacija. Recimo meni se desilo par puta nezgodan slucaj, tipa upalo nekakvo trunje, vjetar nanesao bas onda kad ne treba i lezaj skrga, ili pak dobio je udarac preko kaveza i odmah je prozujao.

matija84m:
I nesto vise je opterecen lezaj na strani variomata tako da on uvjek krace dura. Prije prozuji.
Ma ovde je neka greska u lezaju bila.

challenbeen:
Montirao sam i sjedalo, sad čekam suho vrijeme... Gledajući prognozu, to bi moglo biti sutra popodne ... nisam ga previše držao na leru, da mi se auspuh ne napuni...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju