Tehnički kutak > Garaža

Piaggio NRG MC3 DD LC 2003 by Challenbeen

<< < (115/172) > >>

challenbeen:
Nisam zapostavio NRG, ne brigajte se ekipa. Radilo se dosta puno i precizno, tako da nisam mogao ni fotkati ni šljakati po temi.
Naravno, tema je dobra i kakva zadnji.je, i sad ćemo malo napisati neko štivo...

Kako tako, prozujao je ležaj na strani magneta. Koyo Japan. Devastiran. Zavrtiš ga prstima, zuji kao da mu je zadnji haha... vidilo se čak tragovi metala...
Pretpostavljajući da je i radilica upitna (igličasti na klipnjači), naručio sam i nju novu, sa novim koyo ležajevima, novom originale vodenom pumpom te još nekim estetskim sitnicama. Corteco semeringe donirao je Buddy_94 koji je ujedno i došao na ispomoć pri slaganju.

Prvo sam naravno skinuo blokove, ispraznio ulje iz getribe, i lagano preko centralnih nogara, anlasera i dekla krenuo sve rastavljati.

Zatim je došao na red ostatak mašine:

challenbeen:
Naravno, sve je lijepo sortirano, i očišćeno, od variomata, zvona, kvačila, anlasera itd..

Sljedeći dan, otvorili su se blokovi i krenilo se detaljno pranje blokova. Avasol CS je odradio posao savršeno. Čelična mala četkica skidala je stare brtve samo tako.

Naravno da sklapanje radilice nemam, grijanje blokova i montiranje jer sam pokušao biti skoncetriran na to 100% a i prljave ruke tako da ne zamastim mobitel. Ovo  su samo neke fotke koje sam pofotkao:

Naravno, montirali smo kompletnu mašinu odmah i na šasiju, te smo ostavili do danas da se brtva stisne. Za danas je ostala samo montiranje bobine/cdi te spajanje instalacije struje, i ulivanja antifriza.

ljubo46:
Jbt ti ne stedis s diht masom...haha bezpotrebno..u ovom slucaju manje je vise no dobro  :headbang:

Samo naprijed ne zaboravi video paljenja da cujemo kako sad radi.

Ps koja je to radilica i koliko love?

challenbeen:
Brtvena masa je Elring Dirko, jbg sad, nisam bio siguran koliko treba, ali neka nje ahahah, a radilica je Top Perfomance TPR, evo i zvuka.. tribalo mu je 10 sekundi verglanja da povuče gorivo u karb, i evala, kreniše... ovo slabo pištanje je od ove plastike koju sam pokrija akumulator jer kiši lagano... inače, za sad nema nikakvog zvuka da mi se ne sviđa. Ovaj puta zvuk kroz auspuh je dublji, i jako jako mi se sviđa. Rolice koje su u njemu, stavljene su 6,4 gr RMS za probu, pa kad bude štelanje naćemo neke kvalitetnije.

matija84m:
Evo zdravog zvuka :icon_thumright:
Ovo mi bas cudno da je koyo prolupal tako brzo na novo slozenoj masini :dontknow:

Jesi mozda skinul lezajeve sa radilice da se vidi kaj mu se dogodilo? Puko kavez ili nesto?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju