Tehnički kutak > Garaža
Piaggio NRG MC3 DD LC 2003 by Challenbeen
challenbeen:
--- Citat: srunner221 - 05 Rujan, 2020, 22:55:05 ---Koliko sam na brzinu procito svida mi se, jedino bi izbjegavo tu extru jer je teski ocaj
--- Kraj citata ---
haha.. a meni je na malagutiju bila super i dobro je išla... znači nije na svakome isto... mozda ostavim ovoga onda, vidićemo kroz vrijeme što bude
dario007:
Ako se ne varam ja sam za svog mc2 dao 1500kn,a masina je bila zaribana,tako da si u svakom slucaju prosao bolje nego ja i imas racunice da si poslozis taj skuter,ali posla svakako ima.
Baci si oko na mog mc2 kako je izgledao kad sam ga kupio...
challenbeen:
Onda je to to. Za zimui šarafljanje bude dobar... Iako, kako mi se čini, odmah sam krenio na njega hahaha a nisan ga imao u planu šarafit jos 14 dana dok ne prođe sezona...
Onda ćemo lagano naprid, pa kud stiglo da stiglo
Poggiali:
Op op, jos jedna restauracija :toothy9: Tako treba :headbang: Da spasimo scooter scenu
Imat ces posla, samo da volje ne izgubis :P Ja bi mijenjao sve, dok je skuter rastavljen, pogotovo radilicu i lezajeve, sad kad je maksimalno rastavljen, poslje bude muka opet sve rastavljat... a iz iskustva vise nikad nebi vozio serijsku radilicu i 70cc...
Ove hrapave plastike bi ja probao prije svega oprat samponom i cetkicom, da skinem sva s*anja sa njih, a onda najjeftinija opcija ti je sprej/mlijeko od manola u tokicu, mislim da je dvadesetak kuna, dobis i spuzvicu sa njim, naspricat plastike da su mokre u tome i ostavit dok se osusi, poslije ponovi i istrljaj krpom... pa vidi jel sta bolje...
Karb sam ja prao u octu, potopio sam ga i ostavio, al treba paziti, jer aluminij nagriza, pa da ne ostavis par dana, max 10 sati, stim da bi pratio situaciju... i rastavit ful.. nemoj gumice potapati... mozes u mojoj temi vidit od peugeota kako je ispao...
ps. za metalne hrdjave dijelove, preporuka je antikorozin ili nesto slicno, nije skup, premazes i pojede hrdjave dijelove... poslije vidis kakvo je stanje, mozes cetkat, pa ponovit, a on kad se osusi na njega moze boja... netreba ga ispirat, samo trusne dijelove cistis... dupli color temperaturni za auspuh preporuka od budget varijanti......
challenbeen:
--- Citat: dario007 - 05 Rujan, 2020, 23:05:46 ---
Na oko bi rekao da nije original termogrupa gore,ali nije ti ni bitno ako ces ici na kit.
--- Kraj citata ---
Upravo sam rastavio sve blokove, original je sve na njemu
--- Citat: Poggiali - 06 Rujan, 2020, 11:52:06 ---Op op, jos jedna restauracija :toothy9: Tako treba :headbang: Da spasimo scooter scenu
Imat ces posla, samo da volje ne izgubis :P Ja bi mijenjao sve, dok je skuter rastavljen, pogotovo radilicu i lezajeve, sad kad je maksimalno rastavljen, poslje bude muka opet sve rastavljat... a iz iskustva vise nikad nebi vozio serijsku radilicu i 70cc...
Ove hrapave plastike bi ja probao prije svega oprat samponom i cetkicom, da skinem sva s*anja sa njih, a onda najjeftinija opcija ti je sprej/mlijeko od manola u tokicu, mislim da je dvadesetak kuna, dobis i spuzvicu sa njim, naspricat plastike da su mokre u tome i ostavit dok se osusi, poslije ponovi i istrljaj krpom... pa vidi jel sta bolje...
Karb sam ja prao u octu, potopio sam ga i ostavio, al treba paziti, jer aluminij nagriza, pa da ne ostavis par dana, max 10 sati, stim da bi pratio situaciju... i rastavit ful.. nemoj gumice potapati... mozes u mojoj temi vidit od peugeota kako je ispao...
ps. za metalne hrdjave dijelove, preporuka je antikorozin ili nesto slicno, nije skup, premazes i pojede hrdjave dijelove... poslije vidis kakvo je stanje, mozes cetkat, pa ponovit, a on kad se osusi na njega moze boja... netreba ga ispirat, samo trusne dijelove cistis... dupli color temperaturni za auspuh preporuka od budget varijanti......
--- Kraj citata ---
i to nije bio samo tvoj savjet, već i Buddy94 koji koliko god čeznio za skuterom, reko mi je da bi bilo dobro sve promjeniti kako je i on napravio... MIC mi je također reko da rastavim komplet mašinu, tako sam sada i krenio lagano...
sve sam poskidao, izj**bao sam se ko nikad... zaboravio auspuh skinut, pa sam morao vraćat nazad, pa ovo pa ono, pa me struja do anlasera zezala, pa skini njega, pa sajla pumpe xd nikako ga skinit sa nosača hahahahaha...
ali, sve sam lagano uspio, i guštajte u fotkama:
- krenem ga rastavljat u nutra i skinem gumu i krene van voda/antifriz... jao, vadi ga van, i puštaj tekućine vaaan...
- negdje sam na ovom forumu vidio ovu foru da ga bacim na bok, mislim da je od dario007...
- skinem kotač i sjetim se da nisam ulje iz getribe ispustio.. amaaatererrruuuuu! hahaha
- termogrupa me ušokirala, ujedno i prva ikad da sam ju sam skinio i odma i očistio ...
- ovu foru sa vezicama sam vidio po oglasima, pa sam zaključio da je brutalno dobra ideja za lakše organiziranje
sve ima orginal pia oznaku na sebi, tako da ne vidim da je išta kemijano, osim možda tu i tamo promijenjen servis... variomat mi se čini ok, kvačilo je onako, žnj...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju