Tehnički kutak > Garaža

Piaggio NRG MC3 DD LC 2003 by Challenbeen

<< < (98/172) > >>

challenbeen:
Dan D  -  Part (II) -  Je*avanje u mozak.

Probijala struja negdje. I što je sa time rezultiralo? Akumulator se prazni warp brzinom. Prvo mislio da je stari aku 4Ah propišao pa nevalja. Stavim ganjc novi 5ah, opet isto... vadim iz skippera 9ah, i on se isprazni... lud ko puška, bijesnim... gledam di je benzin da sve zapalim  :toothy11:

I uz support Daria007 raskopam kompletan skuter, eliminirajući sve redom, i na kraju sve ispravno... pa nemoš virovati... i na kraju idem gledat bobinu, sve u redu, i onda gledam namotaje. odspojim njih, više ne iskri. spojim, osigurać iskri. aaa jaaaa luddddd... radapciger za magnet je u buddy_94 koji je 40 km od mene pa mi se sad neda ići po to jer sve sve desilo prije cca 20 minuta od ovog posta.

Evo neke fotke pa sutra nastavljam JuM kako sam naslov kaže.

Ovdje sam već znao da će sve morat bit raskopano...

aragonY:
Zagrij magnet industrijskim fenom i uz minimalno povlacenje (preko neke krpe, da se ne opečeš) trebao bi spasti jer nije relativno dugo proslo otkako je zadnji put skidan pa ne bi trebalo da je speknut na radilici.

challenbeen:
Buddy_94 mi izašao u susret pa mi donio na pola puna ... hvala ti!

Odmah sam i imao što vidit radi mog nestručnog montiranja namotaja  :icon_biggrin:

Tako sam ga odmah i zakrpao i riješio...

Ovaj sam problem riješio, ali problem izbijanja struje dok je isključen ostao je i dalje... kad skinem đek na namotajima, onda i prestaje bacat iskre, kad stavim opet makar dok nisu montirani, i dalje baca iskru... ne znam što je ovo, horor za nepoželjet... Kad sam išao kemijati čak sa magnetom opet, kad sam danas 3 put skidao magnet, preletio sam račvon i rasporio sam prst od auspuh. Sve sam tako ostavio i zaključao sam radionu za danas...  :drunken_smilie: :sad1:

Oba namotaja su ispravni i daju ispravnu vrijednost. 870/900 i 115/130 Oma

challenbeen:
Gledajući shematske prikaze, čak sam jedan sa njemačkog preveo uz prevoditelj, opet sam došao do zaključka da nemam pojma što se ovdje događa. Doslovno moram raskopati struju tj kablove htio to ja ili ne hahahah  :icon_biggrin: jer ne znam kako namotaji daju kratki spoj a nigdje prerezano/oštećeno a da nije do sad sanirano  :dontknow:

SCANIA R500:
Probaj druge namotaje... Ako imas :dontknow:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju