Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Problem sa postavljanjem semeringa!
Barbamica7:
Jeli moguce da je tesko ulazia zato sta nisan prosa glaspapiron utor ? Jer gleda san na youtube-u lik je u sekund nabia smering bez po muke a meni je treba cekic da ga nabijem unutra .. i nisan ima gedor naslonjen na vanjsku stranu semeringa nego na unutarnju di je feder.
tdj595:
Ako je dosjed cist onda nema potrebe. Ako ima nekih naslaga onda skini naravno
Tomi_ZG:
Ja ga isto nabijem čekićem i provjereno ga ne mogu sjebat jer sam si od komada pune željezne šipke na tokarskom napravio savršen alat koji na vrhu ima dosjed za semering,od kad to imam ubacivanje je pjesma,a jako dobro znam koja je to muka s gedorama i raznim fuš metodama,napsovao sam se pošteno
--- Citat: Barbamica7 - 01 Rujan, 2020, 21:40:41 ---i nisan ima gedor naslonjen na vanjsku stranu semeringa nego na unutarnju di je feder
--- Kraj citata ---
Pa normalno da si ga sj#bo,ovo je skroz neispravan način
Budy_94:
Nedavno sam slagao na novo istu Pia 50 mašinu pa sam se susreo sa tim problemom. Semering ni kod mene nije lagano ušao u dosjed ko na yt hehe.
Napravio sam alat od markera koji ima isti vanjski promjer kao semering i pokušao i nije išlo.
Zatim sam ga lagano malom gedorom 11 i čekićem natuckao u dosjed na propisanu dubinu.
Ovo je fuš metoda ali sam jedino tako uspio.
matija84m:
Na yt sve ide glatko, a kad pocnes radit onda u praksi bas i nejde glatko. Ali uz dobar alat se lako stavi semering i neces ga ostetit onda.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju