Tehnički kutak > Garaža

Yamaha X-max 300 2020 by Challenbeen

<< < (85/125) > >>

Deki.:
Kako se sjedi jer smo tu negdje po dimenzijama?

challenbeen:
Od kada mi je ovo stiglo na 1.200km, montirao sam ga i skinio sam ga samo 2 puta kada se skuter prao miniwashem. Sa ovim sam mogao ići po 400 km u komadu bez ikakvog problema. No mislim da je i sjedalo obično ono stvar navike, i da bi se mogao priviknuti brzo na njega. No, uvik postoji za 3000 kn extra onaj Tech max paket koji ima nešto udobnije sjedalo. Ja ti svakako preporučam da ga uzmeš.  ;D
Na sutrašnji dan je 6 mjeseci od kako sam ga uzeo. Mogla bi past kakva kratka vožnja po Pagu...

--- Citat: challenbeen - 02 Rujan, 2020, 10:25:23 ---DPD ga je dostavija. Ja prezadovoljan brzinom dostave.

--- Kraj citata ---

Deki.:
Hvala za info.

Corector:
Kad smo kod sjedala. Ne znam koja se tocno spuzva koristi, da li je PU, poliuretanska ili HR hladno lijevana koja je kvalitetnija.

Pjena ima svoje specifikacije, a to je gustoca po m³ koja odredjuje kvalitetu, znaci trebalo bi gledati 50, 60 po m³, a ne 25, 35 po m³.
Primjerice, PN3540 kod HR pjene, prva 2 broja oznavavaju gustocu, a druga 2 broja podatak koji ima veze s osjecajem tvrdoće i krutosti pjene i podrazumjeva silu koja je potrebna da se pjena sabije na 40% u odnosu na početno stanje - debljinu.

Ne znal dal je pametno koristiti memorijsku pjenu, ona je brutalno ugodna, ali se i vise spresa kad sjednes.

Uglavnom, da se odabrati razlicita spuzva, i da se prilagoditi prema zeljama, a i masi vozaca da to bude top. Ove oroginalne i sportske imaju tvrdju spuzvu sto je dobro za opcu upotrebu i sportsku voznju, a za toruring bi ipak trebalo meksi sic uzet.

Najbrutalnija stvar je Lateks, kako za madrace jastuke tako bi bio brijem i za sjedala. Ali kosta kao da je od zlata.

challenbeen:
Ravno 6 Mjeseci, 6.250 km.

Skuter se uz zadnje vrijeme jako malo vozi, ali se održava maksimalno. NRG doslovno odvlači kompletnu pažnju, a i tu je Skipper gdje se tu i tamo provozam, jer mi je Xmaxa žao vozit. Zaštita od vjetra je odlična po zimi, pogotovo u mojim dimenzijama do 70-80 km/h. Zadnja guma kao i prednja, držu za sad super, još su nove jel.. Čim zatopli za koji mjesec, uće u pun pogon. Za sada ga štedim i čuvam jer pretpostavljam da ću do 01.11.2021 okrenuti 20.000 km na satu sa njime. Za sad se pokazao odličnim prijevoznim sredstvom, te mi ni kune nije žao uloženo u njega. Od daljnje opreme jedino što planiram je kufer 3.500 kn - Crni - ako sam ugradim, također, tu je i TDR sportcki variomat sa getribom (2.300 kn) koji samo čekam da naručim...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju