Tehnički kutak > Garaža

Piaggio Skipper ST 150 4T 2002 by Challenbeen

<< < (2/41) > >>

grx:
Iz Povljane si  :hello:
Ja sam svako malo dolje, imam stan pored teniskih terena (AS).
Mozda se i vidimo , planiram ove godine sa skuterom dolje ( ak ce mi se dat)

tdj595:
Nemoj lakirat far ako ne znas sto radis samo ces si napravit dodatan posao skidanja laka, pogotovo po ovoj vrucini i sparini nemoj slucajno ici spricat po faru bezbojni iz spreja... bolje idi na opciju samo poliranja s tim da mozes preskocit pola ovih koraka, radio sam to vise puta, prodes dobro sa 800 pa 1200/1400 pa 2000 i onda gruba pa fina pasta na polirku. I na kraju zastitni sloj voska. I onda za odrzavanje svako par godina prodes samo polirkom. A ako je iznutra pozutila plastika onda ti nema pomoci.

challenbeen:
Jel to pričamo o brušenju i poliranju vanjske strane fara? Ako je onda bi to mogao napraviti sam bez beda.

Što se tiče tog servisera, mogao bi ujutro do njega da vidim jel bi zamjenio i za koliko šoldi.

Dođi sa skuterom pa bi mogli đir baciti ako do tad ne bankrotiram :D

mic:

--- Citat: ---Jel to pričamo o brušenju i poliranju vanjske strane fara?
--- Kraj citata ---

Da, zastitis si trakom okolo plastike da ih slučajno ne obrusis i lagano uzmes kantu vode, gore navedene vodobrusne papire i brusis.

challenbeen:
Evo mali update.
Kupio sam danas sve moguće potrošne dijelove koje sam mogao nać i iskopati i koje je trebalo promjeniti jer su otišli (selen te prirubnica karburatora) :D

- Selen orginal piaggio, priljubnica orginal, remen orginal, filter ulja orginal, filter zraka zamjenski, ulje Motul Scooter Power 4T 5w-40, ulje za getribu ELF Moto Gear Oil 80w-90, sviječica NKG CR9E, rolice i klizači su žuti, čini mi se zamjenski, ništa ne piše na pakiranju :D

Naime, išao sam danas to odradit sa tatom, i uspili smo promjeniti samo ulje, filter ulja i filter zraka!

Naime, ulje u getribi, ne mogu promjeniti kao ni klizače te rolice i remen, jer moram za to skidat dekl. Da bi skinio dekl, treba očito na ovome skinuti šaraf na kvačilu... danas nam je to bila nemoguća misija. Prebili se od posla, kompresor smo imali preslab, na gedor slomili dasku koja je držala kotač blokiran... :D užas!! Da bi promijenili Svjećicu treba skinuti pola plastika na skuteru. Da bi promijenili selen, treba motor držat konopom, mislim, ovo smo mogli kao i zezat se oko prirubnicom, al smo odustali i složili se da ćemo sve dat majstoru i platiti jer nije vrijedno da poj****o još nešto ... xd

Što se tiče izmjene ulje, mašina se na osjet preporodila i radi duplo tiše i mirnije!

Ako išta, barem jedna dobra stvar, a kilometraža od kupnje već na 22.725 km :D

Trenutno skuter opet garanžiran jer je vani nevrime.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju