Tehnički kutak > Garaža
Piaggio Skipper ST 150 4T 2002 by Challenbeen
matija84m:
Bez obzira na blokiranje, meni je cudno da nisi pistoljom mogal odpustit maticu :icon_scratch:
Cini se da ju je neko dobro zategnul, pred puno godina.
challenbeen:
Meni se čini da nikad nije skidano. JBT pa ubio sam se skidajući šarafe sa dekla. Znači sj#bo sam 4 gedora 8 broj (proklizali) na šarafima. Išao u Pag kupiti još dva, sj#bo i njih. Spasio me kum što je stigao sa alatom iz Lidla, i skinio onda 10 tih jebenih šarafa bez beda. Blokirao sam odvijačem kako ste rekli kroz rupu i gedorem skinio uz nešto jaču silu šaraf. Teško je bilo, al sam ga odmah odvidao!
Naime, sve sam šarafe poskidao, i sad deklo ne ide dole. Tukao sam kako je ovaj mišel sa linka (3:19) https://youtu.be/HYW13slMeb0?t=199 , al meni neće da ide. Tukao sam i malo jače.. ne ide. stao sam na tome (je bem se cijelo jutro stim) ajmo ljudi upomoć... :D idem popodne do Vodica sa njime... nadam se servisu :D
challenbeen:
UPDATE:
Izmjena ulja u getribi - mjenjaču
Na svim 4t i 2T skuterima koje sam imao 50cc šaraf za vađenje ulja nalazilo se ispod, dole na dnu te me na ovom bunilo jer ga nigdje nisam mogao naći. Tko bi rekao da je na strani kotača. Pošto sam gore imao problem sa skidanjem dekla (treba izvlakač), čačkao sam po kanalu Mitch's Scooter Stuff te sam sasvim slučajno naletio na ovaj video:
Odlučio sam ga pogledati, iako ne piše jel ista mašina 125/150. Ispostavilo se da je, i da je taj šaraf kroz kotač.
SAVJET:
Ako itko bude išao to raditi, pogledajte prvo taj video što čovik radi, a zatim nabavite bocu od 1,5 litre te je izrežite ovako kako sam ja, te je postavite bočno kako je na fotki u prilogu dolje.
Kako sam izrezao bocu:
Položaj šarafa koji je ispod auspuha, i treba okrenuti kotač dok ga se ne vidi:
Položaj sa druge strane kako sam postavio bocu da se ne prolije:
Ulio sam 200 ml tekućine ELF 80w90 (ovo mi je prodao ovlašteni Piaggio servis jer sam baš želio orginale ulje :) )
dario007:
A kakav bi to izvlakac bio kojim bi skinuo dekl?
Ja obicno zabijem serafciger izmedju bloka i dekla u blizini piksi i kad zjevne par mm serafcigerom na polugu iscupam dekl.
Kasnije malo posmirglas pikse i namazes ih blago sa masti da opet ne zapece
challenbeen:
--- Citat: dario007 - 26 Srpanj, 2020, 19:46:49 ---A kakav bi to izvlakac bio kojim bi skinuo dekl?
Ja obicno zabijem serafciger izmedju bloka i dekla u blizini piksi i kad zjevne par mm serafcigerom na polugu iscupam dekl.
Kasnije malo posmirglas pikse i namazes ih blago sa masti da opet ne zapece
--- Kraj citata ---
Evo iskreno, to smo i mi probali, ali činilo mi se da previše oštećujem poklopac dekla... ??? :o
Jel to znači da sad bez sile ništa?
Odma da se nadovežem, da ne pišem novi odgovor:
Jučer krenio za Zadar, prespavati kod drage.
Pa jedna fotka sa zadarskog zalaza:
Ujutro smo nas dvoje krenuli na mini izlet, pa evo par fotki iz Nina:
Par fotki sa Vira:
Pa nekako završili u Zemuniku u zračnoj luci:
Bilo je još điranja po okolici al nisam vadio mobitel :toothy9:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju